Livet i Aten, del 1

Vi har sen början av Jobbutomlands erbjudit jobb i vackra Grekland, primärt i huvedstaden, Aten och det är på nuvarande tidspunkt våran absolut mest populära destination. Det kommer av landets sköna klimat som ger ett fantastiskt sommarväder, samt stabila och behagliga temperaturer även i vintermånaderna.

Som du ser i diagrammet över, är sommaren en fantastisk period som börjar tidigt. Redan i Mars kan du förvänta dig ett T-shirt väder, och därmed njuta av varma nätter med god mat og ett rikt uteliv. Grekland har en social kultur och i stadens charmerande uteområden så samlas människor från hela värden på barer och restauranger.

 

Staden Aten

Du är säkert nyfiken på livet efter jobet i Aten, Apollo resor beskriver kort några möjligheter du borde uttnytja när du är i Greklands huvudstad!

Livet efter jobbet

Gör gärna ett avbrott från historiska strövtåg och shopping och låt stadens nöjesliv förföra dig. I den moderna staden Aten kryllar det av caféer, tavernor och nattklubbar, och vid Akropolisklippans fot pulserar nöjeslivet i Plakas vindlande gränder. För Atenborna är fikandet en central del av vardagen, så sätt dig gärna på ett café och beundra livet med en god frappé i handen. Passa också på att smaka av grekiska klassiker som tzatziki, moussaka och souvlaki – eller varför inte en gyros på stående fot?

Shopping:

Sida vid sida med den 3 000 år gamla marknadsplatsen Agoran pågår dagens kommers vid loppmarknaden i Monastiraki. Runt Syntagmatorget och längs shoppinggatan Ermou hittar du det mesta i shoppingväg. Här finns allt ifrån olivolja och kläder till mattor och skulpturer. Är du ute efter mer exklusiva klädesbutiker och restauranger ska du ta dig till torget Kolonaki.

Källa: https://www.apollo.se/resor/europa/grekland/aten

 

Vad säger tidigare personer vi har rekryterat till Aten?

Vi erbjuder till eksempel jobb som kundtjänstmedarbetare för stora, internationella värksamheter som Google och Facebook. Svenska Magnus fick jobb som IT-support och har igenom hela processen varit nöjd med hela sin vistelse i Grekland. Med i jobbet fick Magnus följande:

✈️ Betalda flygbiljetter
? Betald övernattning på hotell de 2 första veckorna
?‍? Betald utbildning
? Upphämtning på flygplatsen
? Utbilding (google-certifiserad)

 

Utöver det överstående fick han hjälp till att hitta ett permanent boende till en pris som matchar bra med lönen. I Aten är bostadspriserna långt lägre än i Sverige och man får gratis hjälp av företagets fastighetsmäklare att hitta något snyggt och snabbt. Det är ändå mycket pengar att spara om man är villig att dela lägenhet med andra. Se under för generella lägenhetspriser under:

Förutom de mycket lägre hyrespriserna kan man också hitta Svenskar som ser fram imot billigare priser på stort sett alla produkter i landet. Stort sett är priserna upp til hälften av dom priserna du hittar i Sverige:

 

Lämna ett svar