Del 2: Attraktioner – Fest och Fina stränder i Aten

#1 – Akropolis

Akropolis er först og främst känt av samtliga invånare i hela Athen, eftersom man kan se det historiska bygningsverket från stort sett hela den stora millionstaden. Men den imponerande bygnaden är också känd utanför Atens och Greklands gränser. Akropolis är et 2.500 gammalt monument og bygningsverk, som varje år lockar flera tusentals av nyfikna, historia- och kulturinteresserade turister. Et must see om det är ditt första besök til Aten!

Kilde: https://www.sunnyferie.dk/graekenland/athen/

 

#8 – Piraeus

Om du ser efter något friskt och annorlunda, kan du det hitta hamn- och industriområdet i Piraeus. Här kan du hitta et rikt utval av restauranter och cafèer, eller ta båten vidare til öarna om du vill det. Den gamla bydelen i Aten, Piraeus, har eksisterat som hamnstad i ca. 2500 år och ble grundad runt 500 år f.Kr. Man anslår att runt 11 millioner seglar till öarna från den här hamnen varje år. Om sommaren är området proppat med människor från över hela värden, men har samtidigt en enorm charm med stora öppna platser, hyggliga parallella smågater och boulevarder. Här får du verkligen en stemning i värdsklass. Hela sommaren är det feststemning och svärdigheter i det här området.

Källa: https://www.sunnyferie.dk/graekenland/athen/

 

Nattlivet i Aten

Nattlivet i Aten er något för sig själv, de många turisterna och unga människorna samlas och festar långt ut på natten. Vi har hittat 2 områder som våra tidigare kandidater har älskat specielt!

Exarchia er et område i Aten, som erbjuder en fusion av urban og modern kultur i den Grekiska huvudstaden. Det er känt för sin fantastiska mat och konstnärliga vibe og et oändligt utval av barer, cafèer och restauranger. När du är i Exarchia, kan du ta en öl och njuta den i hörnet i en bar eller kanske vara med i mängderna som dansar i natklubbarna!

Dina framtidiga kollegor kommer vela ha det kul!

I Psiri-kvartalet är det också massor av möjligheter för att njuta nattlivet. Psiri är Atens svar på Soho i London med massor av diskotek, barer og caféer, men också områden som Syntagma, Theseio og Kolonaki är populära blant de unga i nattlivet. I Aten rör man sig ikke ut i nattlivet före omkring midnatt. Klubbarna öppnar sent, men holder också öppet til ut på de tidiga morgontimmarna. Källa: https://www.sunnyferie.dk/graekenland/athen/

Njut din weekend på stranden – Här har vi två tips

Den ultimata lyxstrandupplevelsen, Astir Vouliagmeni betraktas som en av de bästa platserna för et dopp i Aten. Astir ligger – som navnet antyder – i den sydliga förstaden, Vouliagmeni och erbjuder et komplett utval av tjänster av hög kvalitet, från gratis WiFi över stranden til möjligheten för at forhandsbeställa en av de stora och komfortabla strandsengarna . Och självklart er det et stort utval av kaffe, glass, mat och dricka.

SOUTH-COAST

En av de mest populära platserna att simma i Aten, som ligger i den sydliga förstaden, Voula. Sandstranden erbjuder flera tjänster och har solsängar av hög kvalitet till rimliga priser. Om sommaren arrangeras det ofta strandfester med föreställningar från kända grekiska sångere. Innträde i veckodagarna är 4 euro pr. person og 5 euro i helgen. Stranden er också lätt tilgänglig via offentlig transport: antigen tar metron till Elliniko station og därifrån 122 bussen eller ta spårvagnen till Asklipio Voulas.

Lämna ett svar