Intevju med Finska Eveliina, Livet i Aten – Del 3

Berätta lite om dig själv och din situation

Jag heter Eveliina, jag är 24 år och växte upp i Finland. Jag tog examen som kock 2014. Men efter mina studier märkte jag att det inte var en karriärväg som jag ville fortsätta med, så jag jobbade många år för Finnkino och var event host för Finlands största biograf. Efter det bestämde jag mig för att resa och tillbringade 7 månader som backpackare i Sydostasien, innan jag bestämde mig för att flytta till Aten. Jag har nyligen flyttat tillbaka till Helsingfors, Finland efter att tillbringat lite över ett år i Grekland.

Vad fick dig att vilja jobba utomlands?

Jag älskar att resa och det är min största passion. När jag kom tillbaka till Finland från tidigare resor kände jag att allt var detsamma utom mig. Därför verkade det som en perfekt möjlighet för mig att ha den unika upplevelsen att arbeta utomlands. Det ser också bra ut på mitt CV såväl som det uppenbara; Vädret.

Hur hittade du ett jobb utomlands?

När jag hörde talas om möjligheten att kombinera jobb med att resa började jag undersöka möjligheterna online och kom över Facebook-sajten “Työpaikat ulkomailla” (den finska versionen av Jobb utomlands). Jag kontaktade dem och fick ett snabbt svar tillbaka. Inom en månad hade jag kommit igenom och fått ett jobberbjudande i Aten. Rekryteraren gjorde hela processen mycket enkel och tydlig för mig och såg till att jag var bekväm med allt. Jag hade först en skype-intervju med honom och sedan med den avdelning som jag skulle jobba i (Vilket var Volkswagen teknisk support). Sedan skickade de min flygbiljett, vilket hotell jag skulle stanna i och alla andra nödvändiga detaljer som jag behövde för att starta nästa kapitel i mitt liv.

Kan du berätta lite om dina upplevelser i Aten?

Hela året var mycket mer än vad jag någonsin kunde föreställa mig. Jag minns den första dagen, då man kände sig lite rädd för vad som kommer och lite ensam utan att ha lärt känna någon än. Men när jag lämnade mitt hotellrum för att utforska staden kände jag omedelbart landets och folket varma bemötande. Människor var så välkomnande och erbjöd sig att hjälpa om jag blev vilse eller hade några bekymmer. Under året träffade jag fantastiska människor som kommer att förbli i mitt liv förhoppningsvis för evigt. Jag reste runt i landet för att lära mig deras kultur, språk och historia och fick uppleva alla de vackra sevärdheterna. Jag fick jobba i samma kontor med människor från över 20 nationaliteter. Eftersom vi alla använde Engelska för att kommunicera, förbättrade det verkligen mina språkfärdigheter och lät mig få vänner från hela världen. Trots att kundservicearbete kanske inte är mitt drömjobb gav det mig möjligheten att skapa minnen för livet och jag är evigt tacksam för det.

Vad skulle du säga är det viktigaste du lärt dig från Grekland?

Det viktigaste som jag lärde mig var att aldrig låta din rädsla stoppa dig för något du verkligen vill göra. Vanligtvis händer fantastiska saker som utvecklar dig som person när du lämnar bekvämligheten med det du är van vid att ha och går ut av din Comfort zon. Du behöver inte ha några stora besparingar för att resa och skapa livslånga minnen för dig själv. Om du vill ha något, gå efter det. Som Grekerna säger, ”Ὅσον ζῇς, φαίνου”, Seize the day!

Er du också interesserad av att jobba utomlands? —- Se våra lediga tjänster här

Du behöver inte skriva ett långt ansökningsbrev, bara skicka oss ditt  – CV så ordnar vi resten. Det har aldrig varit lättare, att få ett jobb utomlands.

Om du vill läsa mer om Aten kan du hitta våra andra poster här

Om du vill ha lite mer information är du mer välkommen att kontakta Karl, han är klar för att hjälpa dig! +47 48421850

Lämna ett svar