Del 1 om livet i Malta

Vi har i flera år erbjudit jobb i Malta, det vackra landet och det perfekta vädret lockar turister såväl som äventyrlystna personer som söker avväksling från det dagliga och nya möjligheter. Vi älskar Malta, och det har de kandidater vi har skickat dit också gjort. I dom kommande avsnitten kommer vi att gå igenom saker man kan uppleva på en plats som Malta. Den här veckan ska titta närmare på den här vackra ön och se varför så många väljer att flytta just hit för att jobba!

Huvudstaden Valletta

 Maltas huvudstad Valletta skapades under åren efter en av de mest dramatiska händelserna i Europas historia, nämligen den berömda turkiska belägringen av Malta 1565. Här försvarade runt 500 maltesiska riddare, tillsammans med ca. 5 000 soldater av olika nationaliteter en belägring i fyra månader av oändlig bombning och otaliga attacker från en osmansk styrka. Det heroiska försvaret leddes av stormästaren för de Maltesiska riddarna Jean Parisot de la Valette, och efter turkarnas tillbakadragande skänktes flera gåvor och mycket pengar från Europeiska ledare, som gjorde honom ekstremt rik. En del av den nyförvärvade rikedomen användes för att bygga en ny huvudstad på ön – Valletta, uppkallad efter stormästaren själv.

Källa: https://www.folkeferie.dk/rejser/storby/valletta-malta/

 

Comino med Blue Lagoon – en plats du måste besöka

Vill du ha en formidabel upplevelse? I detta fall kan du också åka på en båttur till ön Comino. Här är det lugnet och havet som lockar. Denna vackra ön är nästan obebodd och bilar är inte tillåtna. Du kan lätt ta dig omkring på fots eftersom området bara är 3,5 kvadratkilometer. Som bilden visar är det ett paradis för dig som vill dyka, snorkla eller vindsurfa. Glöm inte också öns absoluta must-see, The Blue Lagoon. Här hittar du turkosblått, klart hav omgivet av den steniga kusten.

Vi rekommenderar alla våra kandidater såväl som resenärer att besöka denna vackra pärla.

Källa: https://www.risskovrejser.dk/blog/10-sites-du-skal-besoge-pa-malta/

Mat du borde prova när du är i stan

Timianhonung: När du först har smakat den blir du avhengig.

Havssalt: Återvinns i de platta förångningsbassängerna som används av malteserna i århundraden. Precis som till exempel engelska Maldon Salt, bara mycket billigare.

Kapris: Bara tanken att buskarna växer vilda på öarna gör att de små saltade eller vinäger-saltade blomknopparna smakar mycket bättre.

Gbejniets: torr getost rullad i peppar och glasad med olivolja. Antingen kommer du älska det eller inte gilla det alls, men absolut värt chansen!

Meridiana Bel Syrah: En av de bästa röda viner som odlas på Malta

Ħobż biż-żejt översättes som “bröd med olja” och är Maltas mest populära mellanmål, gjord av krispigt surdegsbröd. Dom gnider inn brödet med färska tomater från Malta eller tomatpuré, toppad med olivolja, kapris, lök och oliver.

Källa: https://scandinaviantraveler.com/uk/food-drinks/5- lockande-smak-från-malta

Lämna ett svar