Hur du förbereder dig bäst och får rekryteraren att komma ihåg dig

Nedan hittar du några praktiska tips inför anställningsintervjun – hur du förbereder dig effektivt och sticker ut på ett positivt sätt.

 

  • Nummer ett att tänka på är en bra förberedelse. Det är viktigt att hitta tid att läsa information om företaget, dess historia, deras uppdrag, värden samt studera detaljer i arbetsbeskrivningen. Dessutom får du veta intressanta saker om staden, om du ska flytta. Under intervjun nämns även fakta om företaget som är personligen intressant för dig, du kommer definitivt att uppskatta detta.
  • Intervjun är en av de viktigaste delarna av rekryteringsprocessen och där öppnar du dörren till din framtida karriär. Det är därför det är så viktigt att visa respekt för rekryteraren. Alltid vara punktlig och informera om alla eventuella problem som kan orsaka förseningar. Kom också ihåg att ett formellt språk och klädkod – att vara välklädd även på en Skype-intervju -kommer garanterat inte att skada. Det kan bara hjälpa till att göra ett professionellt intryck. Be inte om en rökpaus under intervjun, vi vet att det är en stressig situation men tro oss, detta kommer att lämna ett dåligt intryck på rekryterare; P
  • När du har telefon- eller Skype-intervjun är det också viktigt att komma ihåg om ge dig själv bra förutsättningar. Kontrollera att din Internetanslutning fungerar perfekt, mobil signal är tydlig och att du har en tyst plats att vara på. Informera alla människor hemma att du är upptagen och be dem att inte att störa dig. Det skulle inte se professionellt ut när rekryteraren ser din flickvän eller hund promenera runt i rummet. Ta hand om bakgrunden – du vill inte att den person som leder intervjun bli störd av några saker bakom dig.
  • Visa din motivation. Det är mycket viktigt att Visa rekryteraren ditt intresse i denna position. Om du har några frågor som hör till jobbet tveka inte att fråga dem (till exempel ”vad vore mina uppgifter den första veckan på jobbet”?) Det betyder naturligtvis inte att du ska ställa alla frågor som dyker upp i ditt huvud, som: ”hur ofta kan jag ha paus för en cigarett”?
  • Försök att inte vara alltför nervös och stressad. Du är medveten om ditt värde och dina största prestationer, ha det i åtanke. Förbered också vissa exempel på situationer där du har visat dina färdigheter, särskilt de som motsvarar kraven på det jobb du söker.

Följ våra råd och ta lite tid att förbereda dig. Om svaren på frågorna: varför du är den bästa kandidaten för denna roll och vad som är din motivation, förbered några exempel. Dessa är de vanligaste frågorna som rekryterare ställer. Överraska dem med intressanta svar. Du kan göra detta! Vi håller tummarna!

 

Lämna ett svar