Landsinformation

CYPERN

LÄS MER
Read more
Read more
Rent Location
Tax
Transport
Generel prices
Jobs
 1. BELGIEN

BÖRJAN:

Har du någonsin smakat Belgiaska pommes frites? De är från himlen. Detta land har en fördel, dess huvudstad, Bryssel är huvudstaden i Europeiska unionen, vilket ger värdet till landet och gör det yttersta stoppet, att njuta av städerna, ha det roligt, upptäcka, utforska och mycket mer …

ALLMÄN INFORMATION:

Belgien, Nordvästeuropa. Det är ett av de minsta och mest tätbefolkade europeiska länderna, och det har varit, sedan dess oberoende 1830, en representativ demokrati som leds av en ärftlig konstitutionell monark. Initialt hade Belgien en enhetlig regeringsform. På 1980-talet och 90-talet togs dock åtgärder för att göra Belgien till ett federalt land med befogenheter som delas mellan regionerna Flandern, Vallonien och Bryssels huvudstadsregionen.

Landet har totalt 1 385 km av landgränser med följande grannar: Det är avgränsat av Nederländerna i norr, Tyskland i öst, Luxemburg i sydöst och Frankrike i söder. Belgien har också ca 60 km strandlinje på Nordsjön.

Belgien har tre officiella språk: nederländska, franska och tyska.

Belgium has three official languages: Dutch, French and German.

 • Kuriosa:
  • Staden Spa i Belgien är där ordet “spa” kommer ifrån. Människor så långt tillbaka som gamla romerska tider brukade komma till staden för att bada i de berömda kalla källorna för hälso- och helande ändamål.
  • Belgien är världsberömd för öl. Det finns över 1100 sorter av öl gjorda i Belgien och landet producerar ofta internationella prisbelönta sorter.
  • Belgien är världsberömd för choklad. Praline-choklad uppfanns av Jean Neuhaus i Bryssel 1912. Idag är Belgien världens nummer ett exportör av choklad, med 220 000 ton choklad producerad årligen och butikerna i Bryssels internationella flygplats sägs sälja mest choklad i världen.
  • Belgien är världsberömd för våfflor. Det finns tre huvudtyper av belgiska våfflor, de vanligaste är Liege våfflor som äts som en kaka, Bryssel våfflor är större och ljusare i färg och äts med topping som jordgubbar eller glass medan galetter är tunna, mjuka och vanligtvis äts till frukost med sylt.
  • Pommes frites tros ha blivit uppfunna i Belgien, inte Frankrike.
  • Brysselkål, en populär grönsak i Bryssel och sägs ha sina rötter i det nu moderna Belgien.
LÄS MER
PRISER PÅ BOENDE
SKATTER
Transport
ALLMÄNNA PRISER
Jobs

Bulgarien

BÖRJAN:

Själ-stirrande berg ,ed rivaliserande gyllene stränder, städerna hum med nattliv och konst. Inom Bulgariens avväpnande blandning av natur och historia, är ett oförglömlig äventyr garanterad.

 

ALLMÄN INFORMATION:

Bulgarien är ett land på Balkan på västra sidan av Svarta havet. Det är omgiven av Rumänien i norr, Serbien i nordväst, Makedonien I sydväst, Grekland i söder, och Turkiet i sydost. Landet Ligger nära till de viktigaste landvägarna från Europa till Mellanöstern och till Asien.

Bulgarien är ett av Europas få exotiska nationer på grund av att det har sublima stränder, vackra kyrkor, möjligheter till vintersport och stora vandringa, för att nämna några. Även om det traditionellt inte regelbundet besökts av västerlänningar jämfört med andra europeiska nationer, börjar det ändra. Det är en vacker plats, med ett brett utbud av aktiviteter för en resenär att göra.

Det bulgariska språket är relaterat till serbiska, ryska och andra slaviska språk, men innehåller många internationella ord. Bulgarerna använder det kyrilliska alfabetet.

 • KURIOSA:
  • Bulgarerna uttrycker genom att skaka sina huvuden i stället för att nicka
  • Den berömda bulgariska rosenoljan används för att göra några av världens mest populära och dyra parfymer.Ett gram ros olja framställs ur 1000 ros blommar.
  • Berömda Facebook skaparen Mark Zuckerberg har ett bulgariskt ursprung och han är uppkallad efter sin bulgariska morfar – Marko. Hans farfar hade emigrerat från Bulgarien år 1940
  • Varje år den 1 mars bulgarer utbyte martenitsas. I huvudsak är dessa små bitar av prydnad gjord av röda och vita tråd som symboliserar god hälsa och lycka
  • Den äldsta guldskatten i världen hittades i Bulgarien (294 gravar hittades i 3000 guldföremål som går tillbaka mer än 6000 år).
  • Nästan är en tredjedel av Bulgarien är täckt av skogar.

   

Read more
Rent Location
Tax
Transport
Generel prices
Jobs

Cypern

BÖRJAN:

En ö i östra Medelhavet känd sedan antiken för sin mineralrikedomar, fantastiska viner och råvaror och naturliga skönhet. Upptäck Cyperns-rika historia och kultur, och full av underbara upplevelser bara väntar på att avnjutas.

ALLMÄN INFORMATION:

Cypern är en ö i Medelhavet, söder om Turkiet. Det är den tredje största ön i Medelhavet efter Sicilien och Sardinien. Även om ön är geografiskt i Asien det är politiskt ett europeiskt land och är medlem i Europeiska unionen.

Cyperns officiella språk är grekiska och turkiska. Grekiska talas främst i söder och turkiska talas i norr. Engelska är mycket utbrett i södra delen av lokalbefolkningen i alla åldrar – delvis på grund av tidigare brittiskt styre och delvis på grund av turistnäringen. I norr talas engelska mycket mindre än i söder. Andra gemensamma språk som talas på ön är ryska, franska och tyska.

 

 

 •  
 • KURIOSA:
 • Legenden som den grekiska gudinnan av kärlek – Aphrodite – var född i Cypern. Landet är också känd som en lekplats av gudarna.
 • Konstigt nog, cyprioterna gillar inte fiske och de fiskar inte, trots att det är en ö-nation.
 • På Cypern finns det några kaféer som bara är för män.
 • Cyprioter är stora-tid matälskare. Den typiska cypriotiska medborgaren tycker om att äta på sin favoritrestaurang en gång per vecka.
 • Hela staden på Cypern är en UNESCO: s världsarvslista. Namnet på denna stad är Paphos. Det finns totalt tre Unescos världsarvsplatser i landet, inklusive staden Paphos.
 • Världens äldsta vin etikett tillhör Cypern
 • Cypern är den enda utländska plats där ett engelskt kungligt bröllop har varit värd. Bröllopet hände mellan kung Richard och drottning Joanna den 12 maj 1191.
 • Den första olympisk medaljen vinna vid Cypern var på den London 2012 olympisk.
Read more
Rent Location
Tax
Transport
Generel prices
Jobs

Om du älskar att resa till en ny plats och få en ordentlig smak av den lokala kulturen genom mat, är Danmark ett resmål för dig. Inte alla kan njuta av världens bästa restaurang ”noma” – som finns i Köpenhamn. Danmarks matutbud har exploderat under de senaste åren och du kan stoppa in nordiska rätter på många restauranger runt Danmark. För billigare alternativ, prova gatukäk eller prov gamla danska klassiker som smørrebrød!

Om du älskar att resa till en ny plats och få en ordentlig smak av den lokala kulturen genom mat, är Danmark ett resmål för dig. Inte alla kan njuta av världens bästa restaurang ”noma” – som finns i Köpenhamn. Danmarks matutbud har exploderat under de senaste åren och du kan stoppa in nordiska rätter på många restauranger runt Danmark. För billigare alternativ, prova gatukäk eller prov gamla danska klassiker som smørrebrød!

 • ALLMÄN INFORMATION:

  Danmark, landet som ockuperat halvön Jylland (Jylland), sträcker sig Kobbei centrum av västra Europa och en skärgård av mer än 400 öar öster om halvön. Jutland innehåller två tredjedelar av landets totala landarealen; på dess norra spets är ön i Vendsyssel-Thy (1 809 km skild från fastlandet av Lim Fjord. Den största av landets öar är Zeeland (Sjælland; 2 715 kvadrat miles [7.031 kvadrat km]), Vendsyssel-Thy och Fyn (Fyn; 1 152 kvadrat miles [2 984 kvadratkilometer]). Tillsammans med Norge och Sverige är Danmark en del av norra Europeiska regionen känd som Skandinavien. Landets huvudstad, Köpenhamn (København), ligger på Själland.

  Danmark heter officiellt Konungariket Danmark och är ett nordiskt land och en suverän stat.

  Danmarks nationella språk är danska, och är medlem av den germanska grenen av gruppen av indoeuropeiska språk. Det är, i teorin, mycket liknande till Norskt Bokmål och även till svenska, och är delvis begriplig för talare av dessa språk, särskilt i skriftlig form. Det skiljer sig från norska och svenska. Det är också mer avlägset besläktat med isländska och färöiska, även om danska inte är ömsesidigt begripliga med dessa språk.

  Engelskan är utbrett i Danmark, nära 90% av befolkningen talar det, och det gör Danmark till en av de mest skickliga länderna I världen där engelska inte är ett officiellt språk.

 

 

KURIOSA:

 • Den danska flaggan är den äldsta statsflaggan i världen som fortfarande är i bruk av en självständig nation
 • Danmark har den äldsta monarkin i Europa
 • Det finns en hel del cyklar i Danmark. Det finns faktiskt det fler cyklar i Köpenhamn än personer
 • LEGO från Danmark, är den största leksakstillverkaren i världen
 • Danmarks befolkning på 5,7 miljoner är ungefär lika stor som Singapore.
 • Det finns fler kvinnor i Danmark än män på grund av den höga dödligheten bland män i landet
Read more
Rent Location
Tax
Transport
Generel prices
Jobs

1. Estland

BÖRJAN:

Estland är ett av Europas mest rymliga länder. Och det finns mycket mer kvinnor i Estland än det finns män! De tar swinging allvar i Estland, så mycket som på nittiotalet (Nej, inte den sortens swinging) en man som hette Ado Kosk uppfann en ny sport som kallas Mini-triathlon, i vilka deltagarna fäster sig jättestål för att sedan rotera en full 360 grader. Låter väldigt roligt!

ALLMÄN INFORMATION:

Estland är en baltisk stat i norra Europa och har landgränser med både Lettland och Ryssland. Estlands kustlinje ligger vid Östersjön och Finska viken.

Estland är en baltisk pärla som erbjuder besökare chansen att se en liten dynamisk mark vid stranden av Östersjön.Härliga stränder peppar omfattande kusten, även om badsäsongen är kort. Baltikum är ju inte kända för varmt väder – något som alla besökare till Estland måste vara medvetna om – sommaren är kort och vintern är svår.

Terräng: sanka, låglandet; Lägenhet i norr kuperad i söder.

Estland, jämfört med andra europeiska länder, har en stor andel av utlandsfödda och deras barn. Endast ca två tredjedelar av befolkningen är etniska esterna. Ryssarna är den mest betydande minoriteten, bestående av ungefär en fjärdedel av befolkningen. Framträdande bland andra etniska minoriteter är ukrainare, vitryssar och finländare. Det finns några regionala språkliga och kulturella skillnader bland etniska esterna; särskilt, Seto-folket i sydöstra Estland talar en distinkt dialekt av estniska och ingår i en östra ortodoxa religiösa traditionen, medan öborna Muhu skärgård i väst också har sin egen dialekt och dela ett antal kulturella tillhörighet med människor i Skandinavien.

Estniska, det officiella språket i landet, är medlem av den finsk-ugriska grenen av den uraliska språkfamiljen. Mer än två tredjedelar av befolkningen talar estniska som första språk. En ytterligare fjärdedel tala ryska som sitt förstaspråk (mestadels i nordost), men några esterna över 60 år eller under 20 år talar språket.

KURIOSA:

 • Ösel, en ek i mitten av en fotbollsplan i Orissaare, vann årets europeiska träd-utmärkelsen året 2015.
 • Landet har också det högsta antalet nystartade företag per capita i Europa.
 • Estland är också födelseplatsen för den första julgranen.
 • Estland är också bland de renaste platserna I världen. Estland är också bland de renaste platserna I världen
 • Nästan 50 procent av dess territorium täcks med skogar och 22% är under jordbruk.
 • Visste du att Estland är födelseplatsen för Skype? Ja, finns det ingen tvekan att Estland är en tekniskt avancerad nation och internet fokuserat som nämns ovan
Read more
Rent Location
Tax
Transport
Generel prices
Jobs

Finland är huvudstaden av heavy metal! Det är landet med de mest metal-banden i hela världen, och de älskar det! Men det finns också en mycket mjuk och vacker sida av Finland, i sommaren finns nätter där solen aldrig går ner, så du kan njuta av sena sommarnätter med dina vänner i bastun. Det finns bastur i varje gathörn och det är en viktig del av att vara en sann finländare

ALLMÄN INFORMATION:

Finland, landet ligger i norra Europa. Finland är en av världens nordligaste och geografiskt avlägsna länder och är föremål för en svår klimat. Nästan är två tredjedelar av Finland hissad av tjocka skogar, som gör landet till det mest tätt skogklädda i Europa. Finland utgör också en symbolisk norra gräns mellan västra och östra Europa: tät vildmark och Ryssland i öster, den Bottniska och Sverige i väster.

Till skillnad från branta Norge och Sverige består Finland mestadels av låg, platta till böljande slätter varvat med sjöar och låga kullar, med berg endast i norr, medan Finlands högsta punkt, föll Halti, stiger endast till en blygsam 1 328 m. Finland har 187.888 sjöar enligt Finlands geologiska undersökning, att göra monikern Land med en tusen sjöar faktiskt en underskattning. Längs kusten och i sjöarna är — enligt en annan uppskattning — 179,584 öar.

Finland har två nationella språk, finska och svenska. Landet är officiellt tvåspråkiga. Nästan nio tiondelar av befolkningen talar finska; språket är ett viktigt nationalistiskt särdrag, även om det talas i starka regionala dialekter. Den svenskspråkiga befolkningen finns främst i kustområdet i söder, sydväst och väster och på Åland (där svenska är det enda officiella språket).

Kuriosa:

 • Finland är det åttonde största landet i Europa men det är Europeiska unionens mest glestbefolkade land.
 • Med sina många sjöar, floder och myrmarker plus dess 78 procent av landet i skogsbruk, är Finland från luften som ett intrikat grönt och blått pussel.
 • Finlands befolkning är i huvudsak en Urban en (84 procent).
 • Finska folket är blygsam, artig, och talar tydligt och öppet.
 • Finländarna betraktar sitt land som jultomtens hem, eller Sankt Nikolaus, och bor i norra Lappland
 • Traditionella bröd som ruisleip (ett platt, krispigt surt rågbröd) ingår i varje måltid. Karelsk bakelse är en traditionell finsk maträtt tillverkad av en råg skorpa fylld med ris.
Read more
Rent Location
Tax
Transport
Generel prices
Jobs

BÖRJAN:

Frankrike och dess underverk… Vin, ost, baguette, bérets, griniga fransmän som är faktiskt inte så griniga och många andra stereotyper… Kommer se att dessa stereotyper är sant medan du utforskar ett land fullt av överraskningar och roliga!

 

ALLMÄN INFORMATION:

Frankrike är ett land I nordvästra Europa. Historiskt och kulturellt bland de viktigaste länderna i västvärlden, Frankrike har också spelat en mycket viktig roll i internationella frågor, med före detta kolonier i varje hörn av världen. Avgränsas av Atlanten och Medelhavet, Alperna och Pyrenéerna, har Frankrike länge gett en geografisk, ekonomisk och språklig bro som förbinder norra och södra Europa.

 

I Västindien gränsar Frankrike Nederländerna via franska territoriet av Saint-Martin som gränsar det nederländska territoriet av Sint Maarten. Fem utomeuropeiska regioner ingår också i Frankrike: Martinique och Guadeloupe i Karibien, Franska Guyana i Sydamerika, och Reunion och Mayotte, båda utanför kusten av Madagaskar. Det finns också många franska utomeuropeiska territorier runt jorden med varierande status.

Terräng: Mestadels platt slätter eller mjukt böljande kullar i norr och väster; resten är bergigt, särskilt Pyrenéerna i sydvästra, Vosges, Jura och Alperna i öster, Centralmassivet i mitten av södra.

 

Franska (français) är det officiella språket i Frankrike, även om det finns regionala skillnader i uttal och lokala ord.

In the Caribbean, France borders the Netherlands via the French territory of Saint-Martin which borders the Dutch territory of Sint Maarten. Five oversea regions also form part of France: Martinique and Guadeloupe in the Caribbean, French Guiana in South America, and Reunion and Mayotte, both off the coast of Madagascar. Numerous French oversea territories also exist around the Earth with varying status.

Terrain: Mostly flat plains or gently rolling hills in north and west; remainder is mountainous, especially Pyrenees in south west, Vosges, Jura and Alps in east, Massif Central in the mid south.

French (français) is the official language of France, although there are regional variations in pronunciation and local words. For example, throughout France the word for yes, oui, said “we”, but you will often hear the slang form “ouais”, said “waay.” It’s similar to the English language usage of “Yeah” instead of “Yes”.

KURIOSA:

 • Visste du att staden Paris har endast en stoppskylt? Nu vet du.
 • När du föder ett barn, är det din fysiska och juridiska ansvar att ta hand om den. Du behöver inte belönas för detta. Men i Frankrike, föräldrar som framgångsrikt höjer flera barn med värdighet tilldelas medaljen av den franska familjen (La Médaille de La Famille Française) av regeringen.
 • Den lyckligaste personen i historien skulle kunna vara en av Frankrikes tidigare presidenter. Presidenten Charles de Gaulle har gått till historien att vara den person som har överlevt flest mordförsök i världen. President Gaulle överlevde 32 försök på sitt liv tjäna sig en plats i Guinness rekordbok.
 • Det skulle vara intressant för barnen att Observera att Frankrike påminner om formen av en hexagon. Därför är det också känt som ‘hexagon’.
 • I Frankrike, är det brukligt att hälsa andra och säga ‘Hej’ och ‘god morgon eller eftermiddag,’ beroende på vilken tid på dagen. Det handlar om att vara artig.
Read more
Rent Location
Tax
Transport
Generel prices
Jobs

BÖRJAN:

Drömmer du att du ska se de vita och blåa husen? Att smaka på äkta feta? Att prova de legendariska festerna i Mykonos, eller bara vila på de vackra stränderna? Då är Grekland det perfekta landet för dig!

ALLMÄN INFORMATION:

Grekland, den sydligaste delen av Balkanhalvön. Berg har historiskt begränsat intern kommunikation, men havet har öppnat bredare horisonter. Greklands totala massa (en femtedel består av de grekiska öarna) är jämförbar i storlek till England eller staten Alabama I USA

Grekland har mer än 2000 öar, varav cirka 170 är bebodda.

Grekland är ett av världens mest populära turistmål. Enligt Världsturismorganisationen mottog landet cirka 24,8 miljoner besökare år 2016, ett stort antal för ett litet land på 11 miljoner. Besökare är dragna till landets stränder och pålitliga soliga sommarväder, nattliv, historiska platser och naturlig skönhet

Grekland är det nationella officiella språket och är modersmålen för den stora majoriteten av befolkningen, men den engelsktalande besökaren kommer inte att stöta på något signifikant språkproblem. Engelska är den mest studerade och förstådda av främmande språk i Grekland, följt av franska, italienska och tyska. Grundläggande kunskaper i engelska kan förväntas från nästan all personal inom turistbranschen och kollektivtrafiken samt de flesta grekerna under 40 år. Men att lära sig lära sig några grekiska termer som “hej” och “tack” bli varmt mottagen.

Kuriosa:

 • Grekland är det “hälsosamma” landet i Europa,
 • Greklands befolkning är nästan 55% kvinnlig och drygt 45% manlig. Som ett resultat är nästan 65% av alla elever i grekiska universitet kvinnor. Även kvinnor lever längre i Grekland: deras livslängd är 82,2 medan för män är det i genomsnitt 77.
 • Grekiska män är den åttonde högsta i världen,
 • Det finns mer än 4000 traditionella danser i Grekland,
 • Grekisk är det äldsta skriftliga språket som fortfarande är i existens,
 • Fetaost, yoghurt, havsvampar, marmor och olivolja är landets “superstjärnor”
 • Grekerna firar “namndagar” mer än födelsedagar,
 • Den ursprungliga jultomten var grekisk
 • Grekland har de flesta arkeologiska museerna i världen
Read more
Rent Location
Tax
Transport
Generel prices
Jobs

BÖRJAN:

Ett nordiskt land, vi vet vad du tänker, det är kallt, solen stiger aldrig och alla människor pratar ett språk, isländskan som du tycker är meningslös. Trots det faktum att Island är kallt kommer du att upptäcka ett land fullt av trevliga människor, fina städer och vackra gröna landskap!

ALLMÄN INFORMATION:

Island, ö belägen i Nordatlanten. Ligger på den ständigt aktiva geologiska gränsen mellan Nordamerika och Europa. Island ett land med levande kontrast av klimat, geografi och kultur. Mousserande glaciärer, som Vatnajökull, Europas största, ligger över sina tuffa bergskedjor. Island ger ett överraskande milt klimat för vad som är en av de nordligaste bebodda platserna på planeten.

Island är en fantastiskt vacker plats om du njuter av ödemarker. Eftersom det ligger i polcirkeln varierar dagsljuset dramatiskt med säsong.

Islands officiella språk är isländska, vilket fortfarande är mycket likt, men inte riktigt detsamma som det var på 1300-talet. Isländskt skrivande använder latinska alfabetet, men med två tecken som förlorat för länge sedan från engelska: et (Ð, ð), utpressat som de “dem” och tornet (Þ, þ) som uttalas som den ofullständiga “tjocka” “. Isländska är relaterat till de övriga skandinaviska språken (danska, svenska, norska och färöiska.

kuriosa:

 • En majoritet av islänningarna tror på alverna,
 • Det är en vulkanutbrott varje 4 år
 • Det finns inga skogar på Island
 • 60% av den isländska befolkningen bor i Reykjavík,
 • På ungefär 39.000 kvadratkilometer är Island rätt liten – nästan som Ohio.
 • Det finns inga efternamn eller familjenamn på Island – islänningar använder det traditionella nordiska namngivningssystemet, vilket innehåller ett efternamn som består av sin fars (eller moders) förnamn med tillägg av -dotter (-dotter) eller -son.
 • Det finns inga McDonald’s restauranger någonstans på Island,
 • Island var en av de sista platserna på jorden som skulle lösas av människor,
 • Myggor finns inte på Island.
Read more
Rent Location
Tax
Transport
Generel prices
Jobs

BÖRJAN:

Från Europas största gröna utrymme till den längsta definierade vägen i världen är Irland ett land fyllt av roliga och fascinerande sätt att tillbringa dina dagar. Upptäck precis rätt berg att klättra, måla, idrottslag att heja på, eller vad som helst annat som tar din fantasi.

ALLMÄN INFORMATION:

Ön Irland består historiskt av 32 regioner, varav sex, kollektivt kända som Nordirland, har kvar som en del av Förenade kungariket sedan resten av Irland blev självständigt år 1922. Namnet “Irland” gäller ön som en helhet, men på engelska är även det självständiga statens officiella namn (dvs. de 26 län som inte är en del av Förenade kungariket), sedan 1921.

Det magnifika landskapet i Irlands Atlantkust står inför en 3 200 km stor havsutsikt och dess geografiska isolering har hjälpt landet att utveckla ett rikt kulturarv och tradition som i första hand var kopplad till det gæliska språket. Tvättade med rikligt regn skapar landets genomgripande gräsmark ett grönt landskap som ansvarar för den populära sobriket Emerald Isle. Irland är också känt för sin rikedom av folklore, från berättelser av små leprechauns med gömda krukor av guld till patronhelgans Patrick, med sin legendariska ridding av ormarna och hans ansedda användning av den trebladiga shamrocken som en symbol för den kristna treenigheten. Men medan många kanske tänker på Irland som ett förtrollat ​​land, har republiken varit besatt av ständiga bekymmer-utvandring, kulturell och politisk identitet och förbindelserna med Nordirland (bestående av de 6 irlands 32 länen i Ulster-provinsen som fortfarande är en del av Storbritannien).

Engelska är modersmål för de flesta irländska människor och talas överallt, men irländare (Gaeilge) är det första officiella språket. Det är en del av den keltiska grenen av den keltiska familjen av språk, och är mycket lik den men inte ömsesidigt förståelig med skotsk-gælisk.

Många människor har viss begränsad förståelse för irländare och det används endast regelbundet av cirka 73 000 personer, av vilka de flesta bor i landsbygden som kallas Gaeltachts. Omkring 39% av folket i Republiken hävdar att man förstår och talar språket på något sätt, men en allmän brist på intresse och praktik utanför skolorna tenderar att försvaga kunskapen.

Kuriosa:

 • Det längsta platsnamnet i Irland är Muckanaghederdauhaulia.
 • Titanic byggdes i Belfast, Nordirland
 • • St Patrick’s Day firas i Irland den 17 mars som är en national helgdag
 • Floden Liffey löper genom Dublin centrum och är 75 miles lång
 • Irland har vunnit Eurovision Song Contest sju gånger, mer än något annat land.
Read more
Rent Location
Tax
Transport
Generel prices
Jobs

BÖRJAN:

Kom till Italien och se dess underverk: Rom, Colosseum, Pisa tornet, Florens och träffa världens mest ärliga och pratsamma befolkning. Du kommer att uppskatta skönheten i landskapen i Italien.

ALLMÄN INFORMATION:

Italien (Italienska: Italia) är ett land i södra Europa. Tillsammans med Grekland är det erkänt som den västerländska kulturens födelseort. Inte överraskande, det är också hem för det största antalet UNESCO världsarvsliv i världen. Hög konst och monument finns överallt runt om i landet. Det är också känt över hela världen för dess läckra matlagning, den trendiga modeindustrin, lyxiga sportbilar och motorcyklar, olika regionala kulturer och dialekter, samt för dess vackra kust, alpina sjöar och bergskedjor (Alperna och Apenninerna). Inte konstigt, det är ofta smeknamnet Bel Paese (det vackra landet). Två oberoende mini-stater omges helt av Italien: San Marino och Vatikanstaten. Även om de tekniskt inte ingår i Europeiska unionen är båda dessa stater också en del av Schengenområdet och Europeiska monetära unionen (EMU). Bortsett från olika polisuniformer, finns det ingen uppenbar övergång från dessa stater och Italiens territorium, och valutan är densamma. Italienska är också det officiella språket i båda länderna.

Landet upptar en halvö som dyser djupt in i Medelhavet. Italien består av några av de mest varierade och natursköna landskapen på jorden och beskrivs ofta som ett land format som en start. På sin breda topp står Alperna, som är bland världens mest robusta berg. Italiens högsta poäng är längs Monte Rosa, som toppar i Schweiz, och längs Mont Blanc, som toppar i Frankrike.

Italienska är det officiella språket som talas av majoriteten av befolkningen, men när du reser över hela landet hittar du att det finns flera distinkta italienska dialekter beroende på vilken region du befinner dig i. Franska talas i nordväst och tyska i nordöst . Italien har ett mycket varierat landskap, men kan i första hand beskrivas som bergigt, inklusive Alperna och Apenninerna som sträcker sig över det stora flertalet. Två större öar är en del av detta land: Sardinien, som är en ö utanför Italiens västkust och Sicilien.

 • Den italienska trafikpolisen har varit känd för att använda Lamborghini Gallardos,
 • I Venedig är alla gondoler juridiskt skyldiga att vara målade svart
 • I Italien hänvisar pepperoni till paprikor. Det finns ingen italiensk korv som går förbi det namnet
 • Tomater kom faktiskt från Amerika och introducerades inte till Italien fram till 1500-talet
 • Universitetet i Bologna grundades år 1088 och är det äldsta universitetet i världen som fortfarande är i drift
 • Italien är den största producenten av vin i världen
LÄS MER
PRISER PÅ BOENDE
SKATT
Transport
ALLMÄNNA PRISER
Jobs
 1. Kroatien

BÖRJAN:

Detta soliga land vid Adriatiska havets kust erbjuder en av de bästa väderförhållanden I världen för segling. Och enligt den Guiness rekordbok, har Kroatien också den minsta staden i världen. I den sömniga staden ”Hum” bor endast 17 personer. -kanske borde inte flytta till den staden. Men om du vill leva som de gör i Games of Thrones och passa på att kolla var serien görs – på kusten av kroatiska städerna Split och Dubrovnik.

ALLMÄN INFORMATION:

Det Kroatien uppgår till 56.594 km2 med 31.479 km2 av kustvatten för segling, simning och dykning. Kroatien upptar det största området av den östra kusten av Adriatiska havet som, som en del av Medelhavet, tränger djupt in i den europeiska kontinenten. Den smala Dinara bergskedjan avgränsar landets Medelhavsområdet från sin centrala europeiska kontinentala avsnitt, som spänner från bildernas ostliga Alperna i nordväst till stranden av Donau i öst, som omfattar södra delen av bördiga Pannoniska låglandet.

Enligt den senaste folkräkningen har Kroatien 4.437.460 invånare. Majoriteten av invånarna är kroater, medan serber, bosnier, albaner, slovener, ungrare, italienarna och tjeckerna bildar de mest talrika minoriteterna.

Kroatiska är landets officiella språk och

Kroatien är en republik med multilaterala församlingar.

Huvudstaden är Zagreb med 779.145 invånare.

KURIOSA:

 • Kroatien har världens minsta stad.
 • HBO-serien ”Game of Thrones’ filmades på den dalmatiska kusten i Split och Dubrovnik.
 • En person från Kroatien innehar Guinness världsrekord för den största vita tryffeln.
 • De lyckliga människorna i Kroatien kan njuta av 2.715 soltimmar om året.
 • Hundrasen dalmatiner kan spåras tillbaka till Kroatien och regionen Dalmatien
 • Walls of Ston är det längsta bevarade berikning systemet i världen efter den stora kinesiska muren
 • Kroaterna hade sina egna alfabet. Det glagolitiska alfabetet användes endast av kroater som använt det från 12 till 1900-talet, mestadels i liturgin.
 • I den kroatiska vattnen bor det sista exemplaret av Medelhavet tätningen.
Read more
Rent Location
Tax
Transport
Generel prices
Jobs

BÖRJAN:

Lettland är en berömd gammal handelsplats. Den berömda vägen från vikingarna till grekerna som nämns i antika krönikor sträckte sig från Skandinavien genom lettiska territorier längs Daugavafloden till Kievrus och Byzantinska riket.

ALLMÄN INFORMATION:

Lettland (Latvija) är en baltisk stat i Nordeuropa. Lettland gränsar till Estland i norr, Litauen i söder, Ryssland i öst, Vitryssland i sydöstra delen och Östersjön i väst. Den mest kända reseplatsen är huvudstaden Riga, en världsarvslista. Det finns också många andra bra ställen att se, både urbana och landsbygd, som Liepaja med sin unika tidigare hemliga militärstad Karosta och en magnifik strand. Kuldiga med Europas bredaste vattenfall och Cesis med dess medeltida slottruiner är också intressanta. Turister kan också njuta av den vilda skönheten i Lettlands oförstörda havskust, som är 500 km lång och består främst av vita, mjuka sandstränder. Skogar, som täcker ungefär hälften av Lettlands territorium, erbjuder många naturstigar och naturparker.

Halvdelen av Lettland är täckt av skogar som är rika med vilda djur. Det finns många sjöar, speciellt om du går till Latgale-regionen. Det finns djupa floddalar med vissa sektioner med sandklippor på sina banker. Tung industri stoppade för länge sedan, så de flesta ställen är ekologiskt rena.

Den högsta punkten i Lettland är Gaizinkalns, 312m (1.023ft) över havet, strax väster om staden Madona.

Lettiska “(Latviešu valoda) är det enda officiella språket och tillhör den baltiska språkgruppen indouropeiska språken och dess närmaste släkting är litauisk, men det är väldigt annorlunda, så troligen kommer lettiska att låta helt främmande för dig och det är svårt att gissa vilka skrivna ord betyder, även om lettiska använder latinska alfabetet, precis som engelska. Några ord lånas dock från andra språk och det är inte svårt att förstå att restaurangen betyder restaurang, men vad sägs om Veikals? Det betyder Shop. Språket har komplicerad grammatik, den mest komplexa är användningen av verbs prefix och suffix, vilket kan ändra innebörden helt, liksom många typer av deltagare, varav majoriteten inte har motsvarande engelska.

kuriosa:

 • Ett mycket gammalt ek som går tillbaka till Pharaohs tider (ja, du läste det rätt), Egyptens härskare, hittades i Lettland under ett utgrävningsprojekt. En liten plack nära ekträdet lyder: “OAK TRUNK: Hittade under utgrävningsarbetet för Riga nya stadshus. Den växte på stranden av Daugava för 3500 år sedan, vid ungefär den tiden då Farao Tutankhamen var Egyptens härskare. “,
 • Lettlands skogar kallas ofta “grönt guld”. Detta beror främst på att landets skogar bidrar positivt till landets ekonomi
 • Det sägs också att Lettland har den högsta mängden modemodeller; och kvinnorna från landet anses vara högsta bland kvinnor från hela världen,
 • På grund av den höga värderingen som betalats av europeiska timmerköpare, säljs trä från Lettland olagligt till övriga europeiska länder,
 • . Den lettiska befolkningen gillar att ha en stark känsla av utrymme, och de tycker ofta om att stå några meter från den andra personen.
Read more
Rent Location
Tax
Transport
Generel prices
Jobs

A land of wood and water, proud, independent Lithuania (Lietuva) is fast being recognised as one of Europe’s gems. Southernmost of the Baltic states, it’s a pocket-sized republic that’s a nature-lover’s delight, yet lacks nothing in urban excitement.

GENERAL INFORMATION:

Lithuania (Lietuva) is a Baltic country in Northern Europe. It has a Baltic Sea coastline in the west and is surrounded by Latvia to the north, Belarus to the east, Poland to the southwest, and Russia’s exclave, the Kaliningrad Oblast, to the west.

Terrain: lowland, many scattered small lakes, fertile soil. The fertile central plains are separated by hilly uplands that are ancient glacial deposits. 30% is covered in forest. The highest point isAukštojas Hill at only 294m (967 ft), about 24km southeast of Vilnius and lying just off the main highway to Minsk and within sight of the Belarus borders.

The climate of the country is transitional between the maritime type of western Europe and the continental type found farther east. As a result, damp air masses of Atlantic origin predominate, alternating with continental Eurasian and, more rarely, colder Arctic air or air with a southern, tropical origin.

The official language of Lithuania is Lithuanian, making up one of only two languages (along with Latvian) on the Baltic branch of the Indo-European family. Despite the kinship of Lithuanian to many other European languages, the archaic nature of its grammar makes it hard for foreigners unfamiliar with the language to form even basic sentences.

English is generally well spoken and preferred foreign language by the younger generations. The older generations might have just the very basic spoken English skills and it be especially difficult for them to understand strong English accents (written English might help). Most people of the older generation know Russian (this is not necessary the case amongst the youth, who might know only very basic Russian).

CURIOSITIES:

 • Lithuanian is one of the oldest language in the world today. This language is one of the oldest living Indo-European language of Europe,
 • Basketball is the most popular sport in this country. Several Lithuanians have gone on to NBA fame, the greatest star being Arvydas Sabonis,
 • One of the most famous Lithuanian dishes is Cepelinai. It was named so because of its oval shape which resembles a Zeppelin airship,
 • Every year the river Vilnia is dyed bright emerald green for St. Patrick’s Day. The idea originated in Chicago in the sixties, when Irish plumbers discovered an entirely harmless way of dyeing water,
 • Vilnius has an anonymous swing foundation. It’s a group of people who install swings all around the city, often changing their locations.
Read more
Rent Location
Tax
Transport
Generel prices
Jobs

Början:

Även om Luxemburg är ett riktigt litet land, har den näst högsta BNP i världen precis bakom Qatar! Luxemburg är ett prestigefyllt land där du kan gå till restauranger som har den största vinlistan med 2 200 viner, eller så kan du träffa så många olika nationaliteter: faktiskt hälften av befolkningen i Luxemburg kommer från främmande länder!

Allmän information:

Storhertigdömet Luxemburg (luxemburgiska: Groussherzogtum Lëtzebuerg, franska: Grand-Duché de Luxembourg, tyska: Großherzogtum Luxemburg), är ett land i Benelux som gränsar till Belgien, Frankrike och Tyskland och ligger i korsningen mellan Germanska och latinska kulturer. Det är den enda Storhertigdömet i världen och är den näst minsta av Europeiska unionens medlemsstater.

Med en framgångsrik stål-, finans-och högteknologisk industri, ett strategiskt läge i hjärtat av Västeuropa, mer naturlig skönhet än man kan förvänta sig med tanke på dess storlek, och som ett av de tre rikaste länderna i världen, har Luxemburg en mycket hög standard

Terräng: mestadels mjukt böljande Upland med breda, grunda dalar; bergstrakter till något bergigt i norr; brant sluttning ner till floden Mosel slätten i söder.

Luxemburg är en flerspråkig nation. Men till skillnad från de flesta nationer regleras språkanvändning vanligtvis av den sociala situationen snarare än av lokal geografi.

Luxemburgiska (“lëtzebuergesch”)-ett germanskt språk som innehåller många franska lån-ord-är det nationella språket. Det talas inföding med drygt hälften av den infödda befolkningen, och är det viktigaste språket i TV-och radiosändningar.

Tyska (“Hochdeutsch”) har officiell status i Luxemburg. Det lärs ut i skolan, är språket i pressen, domstolsväsendet och kyrkan, och är nästan allmänt förstås av lokalbefolkningen.

Kuriosa:

 • Luxemburg erbjuder EU: s högsta lagstadgade minimilön. tvåa i världen bara till Australien. Detta innebär att arbetstagare betalas minst Є 1 923 varje månad. Det har också en av de högsta kostnaderna för att leva som väl. Det luxemburgska folket har massor av möjligheter att njuta av sina pengar och sin fritid; landet erbjuder en verkligt välmående europeisk livsstil. Och deras genomsnittliga arbetslöshetsgrad har varit lägst i Europa i över 40 år,
 • Nästan hälften av landets arbetskraft bor i ett annat land och pendlar till jobbet i Luxemburg. De kommer från Frankrike, Belgien och Tyskland. Luxemburgs invånare drar nytta av det faktum att dess regering spenderar en tredjedel av sina inkomster på samhällsomfattande hälso-och sjukvård och sociala tjänster för sitt folk,
 • En av världens största affärs-och finanscentral, Luxemburg är hem för över 150 banker inklusive Europeiska investeringsbanken. Dessa banker drar många investeringar från stora företag i andra länder, inklusive USA.
 • Med 647 bilar köpta per 1 000 personer, har Luxemburg den högsta andelen bilägande i hela världen.
 • Luxemburg är ett storslaget furstendöme som styrs av en storhertig och dess parlament, det enda i världen. Deras monark födelsedag är den viktigaste och största enskilda firandet årligen.
Read more
Rent Location
Tax
Transport
Generel prices
Jobs

Början:

Oavsett om du letar efter en kultur,matweekend, solsken vid havet eller ett pulserande nattliv, har Malta allt. Landet har sol över 300 dagar om året och de har vackra stränder du inte vill missa.

Allmän information:

Malta, en ö beläget i centrala Medelhavet. En liten men strategiskt viktig ögrupp, har landet genom sin långa och turbulenta historia spelat en viktig roll i kampen om en rad makter för dominans av Medelhavet och i samspelet mellan framväxande Europa och äldre kulturer i Afrika och Mellanöstern.

Terrängen är mestadels låg med den högsta punkten, ta ‘ Dmejrek (nära Dingli), är bara 253m över havet. Det är stenig, platt till dissekerade slätter, med en kust som har många kustnära klippor och många vikar som ger bra hamnar.

Maltas klimat påverkas av Medelhavet och liknar andra Medelhavsklimat. Vintrarna är våta och blåsiga. Somrarna är så gott som garanterat torra och varma. Strandsäsongen sträcker sig ca 6 månader från slutet av april till slutet av oktober.

De officiella språken är maltesiska (ett semitiska språk som är nära besläktat med Maghreb-arabiska) och engelska. Italienska är allmänt förstås och talas, och många moderna ord på maltesiska är lånade från italienska. Vissa människor har grundläggande franska, men få människor kan tala flytande franska på Malta. Enligt lag är alla officiella dokument på Malta på maltesiska och engelska och många radiostationer sänds på båda språken.

Kuriosa:

 1. Namnet på Malta härstammar från ett grekiskt ord som betyder “honung.” Ön har en endemisk art av BI, som producerar en unik typ av honung som ön är mycket välkänd,
 2. Ön Comino är näst intill obebodd,
 3. Malta är ett av världens minsta och mest tätbefolkade länder,
 4. Matälskare har goda skäl att besöka landet eftersom Malta är också känd för sin fullständigt läckra och unika mat,
 5. Människor i landet kör på vänster sida av vägen. Några andra länder där detta är normen är: Indien, Australien, U. K, Irland, Cypern, etc. Dessa länder var en gång brittiska kolonier,

 

 

 

Read more
Rent Location
Tax
Transport
Generel prices
Jobs

Början:

Att hitta en ursäkt för att besöka Nederländerna är sällan svårt, tack vare landets charmiga städer, vackra landskap, och världsledande kulturella attraktioner.

Allmän information:

Nederländerna (nederländska: Nederland, också vanligt, men felaktigt, kallas Holland) är ett europeiskt land, som gränsar till Tyskland i öster, Belgien i söder, och Frankrike i Karibien som det nederländska territoriet Sint Maarten gränsar franska territoriet Saint-Martin. Nederländernas folk, språk och kultur kallas “nederländska”.

 

Med över 17 000 000 människor på ett område på bara 543km ², det är ett tätt befolkat land med sin vackra huvudstad Amsterdam är bara en av många intressanta städer. En gång en stor flott makt, denna lilla nation ståtar med en rikedom av kulturarvet och är känd för sina målare, väderkvarnar, träskor och notoriskt flacka landområden. Nederländerna står i centrum för det internationella samarbetet. Dess ringa storlek, välkomnande inställning till resenärer och många sevärdheter gör det till en unik och ganska lätt att upptäcka destination och ett bra komplement till någon europeisk resa.

 

Nederländerna har ett maritimt tempererat klimat, vilket innebär att somrarna i allmänhet är svala och vintrarna är i allmänhet lindriga. Varje månad av året har nederbörd, vissa är även mycket torra eller våta. Den bästa tiden att gå är från maj till september (dagligen max 18/19 ° c upp till 23 ° c), men även april och oktober kan en gång vara ganska bra månader framöver, om du har tur.

Det nationella språket i Nederländerna är nederländska. Det är ett charmigt, lilting språk som avbryts av slem-darrande glottal GS (inte i söder) och schs (finns också, till exempel på arabiska). Nederländska, särskilt i skriftlig form, är delvis begripligt för någon som känner till andra germanska språk (särskilt tyska och frisiska), och du kanske kan få med åtminstone delvis på dessa språk om det talas långsamt.

Kuriosa:

 1. Landet är känt för sin ost, väderkvarnar, träskor och slättområden,
 2. Nederländerna har gott om floder, sjöar och kanaler. Cirka 99,9% av landets hushåll har tillgång till rent, klor fritt dricksvatten,
 3. Nästan 20% av spädbarnen föds i hemmet i Nederländerna.
 4. Holländarna är också de stolta producenterna av apelsin och morötter som introducerades första gången i världen. Och orange är deras nationella färg.
 5. Holländarna är också de mest fysiskt aktiva människorna i världen. Mer än 50% av befolkningen innebär i viss idrott varje vecka minst en gång.
 6. Amsterdam har 1281 broar.

 

Read more
Rent Location
Tax
Transport
Generel prices
Jobs

Början:

Norge är ett land med gott om plats, vänliga människor och mycket att erbjuda. Från skidåkning och isbjörnar till vackra fjordar och berg, har Norge något att tillfredsställa alla typer av besökare.

Allmän information:

Norge är den västligaste, nordligaste – och i själva verket den östligaste – av de tre skandinaviska länderna. Mest känd för de komplexa och djupa fjordar längs dess västkust som sträcker sig från Nordsjön nära Danmark och Skottland in i norra ishavet och har gränser med Finland, Sverige och den nordvästra spetsen av Ryssland.

Norge ligger på en stor halvö som delas med Sverige i norra Europa. I norr gränsar den också till Finland och Ryssland.

Norge är välkänt för sin fantastiska och omväxlande natur. Fjordarna i västra delen av landet är långa smala vikar, flankerade på båda sidor av höga berg där havet tränger långt inåt land. I särklass största delen av landet är en stenig vildmark, och därmed Norge har stora, helt obebodda områden, av vilka många har omvandlats till nationalparker. Även utanför nationalparker, mycket av landet är orörd natur.

Det finns ingen riksnorska (även om standard östnorsk, den sort som vanligtvis lärs ut till utlänningar, är det dominerande språket i mycket av Östlandet inklusive Oslo och är det närmaste att en de facto-standard, som ofta används i Media) och ett brett spektrum av dialekter används även i offentliga sändningar, och det finns även två vanliga sätt att skriva det, bokmål och nynorsk. Norrmännen lär sig båda i skolan. De två sorterna är mycket nära och ömsesidigt begripliga med de två andra skandinaviska språken, danska och svenska. Av de två vanliga sätt att skriva det, är bokmål den överlägset vanligaste formen av att skriva i större delen av landet, men nynorsk är utbredd i västra Norge. Sammantaget är bokmål den föredragna standarden för ca 85% av befolkningen.

Kuriosa:

 1. Harald V är Norges nuvarande kung. Han företräder landet och spelar en ceremoniell roll,
 2. År 2017, var Norge den lyckligaste platsen på jorden följt av Danmark, Island och Schweiz
 3. Den första skidhopparen någonsin var en norsk. Vefsn Nordland Ski, som finns i Norge dateras till 5100 f.Kr. Skidåkning kan vara en av de äldsta sporterna som finns, om inte den äldsta
 4. Det är ett av världens minst korrupta länder,
 5. Landet har fler engelska talare än Kanada. 76% av den kanadensiska befolkningen talar engelska medan 86% av norrmännen utnyttjar det engelska språket för kommunikation.
 6. Norge har vunnit fler vinter-OS än något annat land i världen.
 7. Det finns 25 nationalparker på Norges fastland.
 8. Nästan 70% av landet är obebodd.

 

Read more
Rent Location
Tax
Transport
Generel prices
Jobs

Början:

För en del av er kan det vara ganska förvånande att Polen finns med på listan över de tio största europeiska länderna. När det gäller området fortsätter landet att ligga före Storbritannien, Italien och Rumänien. Finns det något annat som skiljer Polen från andra länder? Självklart! Polen är definitivt värt ett besök på grund av dess attraktiva och oförstörda landsbygd, vackra städer som Kraków, Wrocław eller Warszawa och olika landskap. Oavsett väder eller års tid kan du gå till Östersjön, slappna av i Masurian sjön eller njuta av glada stunder i Tatrabergen.

Allmän information:

Polen är ett av de större länderna i Central Europa. Den har en lång Östersjökust och gränsar till Vitryssland, Tjeckien, Tyskland, Litauen, Ryssland (Kaliningrad), Slovakien och Ukraina. Landskapet i hela Polen är härligt och relativt oförstörd. Polen har en mängd olika regioner med vackra landskap, komplett med urtida skogar, bergskedjor, gömda dalar, gräsmarker, sjöar och småskaliga ekologiska och traditionella gårdar. Resenärer kan välja ett antal aktiviteter som fågelskådning, cykling och ridning.

Kulturellt kan du besöka och/eller uppleva många kyrkor, museer, keramik, slott ruiner, palats, landsbygdens centra och mycket mer. En resa genom den polska landsbygden ger dig ett perfekt tillfälle att njuta av och absorbera lokal kunskap om sitt landskap och människor.

Warszawa, huvudstaden, är den största staden i Polen, en av EU: s blomstrande nya affärscentrum, den gamla staden, nästan helt förstörd under andra världskriget, har byggts om i en stil inspirerad av de klassiska målningar av Canaletto. Warszawas gamla stadsdel är upptagen på UNESCO:s världsarvslista. Besök några av de stora museerna och upptäck den rika kulturen och arvet från Warszawa och Polen, spendera lite tid på biografer, teatrar eller operahus

Krakow-(Kraków), den kulturella huvudstaden i nationen och dess historiska politiska huvudstad under medeltiden; dess centrum är fyllt med gamla kyrkor, monument, det största europeiska torget och, mer nyligen, trendiga pubar och konstgallerier. Det är en av de stora ikoniska städerna inte bara i landet utan även i Centraleuropa. Stadens centrum finns med på UNESCO: s världsarvslista.

Łódź-en gång känd för sin textilindustri, den “polska Manchester” har den längsta Walking Street i Europa, Ulica Piotrkowska, full av pittoreska 1800-tals arkitektur.

Gdańsk-känd på tyska som Danzig, en av central Europas vackraste och mest historiska hamnstäder, omsorgsfullt ombyggda efter andra världskriget. Under sin guldålder var det den största staden i Polen, och dess stora kommersiella nav. Staden är världens största producent av amber smycken.

Det officiella språket i Polen är polska, ett slaviskt språk som talas av 55 000 000 människor runt om i världen. De flesta unga människor och tonåringar vet engelska tillräckligt bra. Eftersom engelska lärs ut från en mycket ung ålder (vissa börjar så tidigt som 4 år). Endast polacker som växer upp i isolerade städer eller samhällen har brist på kunskaper i engelska. Äldre polacker, särskilt i landsbygdsregioner, talar lite eller ingen engelska alls. Det är dock mycket möjligt att de kommer att tala antingen franska, tyska eller ryska, undervisade i skolorna som de viktigaste utländska språken fram till 1990-talet.

Kuriosa:

 1. Marie Curie (född Maria Sklodowska; 1867-1934), den första och enda Nobelpristagaren i två olika vetenskaper och första kvinnliga professor vid universitetet Sorbonne,
 2. Polsk födda astronomen Nicolaus Copernicus var den första personen att föreslå att jorden inte var universums centrum.
 3. Przystanek är den största utomhusfestivalen i Europa. En årlig gratis Rock musikfestival i Polen, inspirerad av och döpt till Woodstock festivalen.
 4. Traditionella polska efternamn ändras beroende på kön: Namn som slutar med-Ski/ska eller-cka/CKI funkar som adjektiv och måste matcha kön på polska. Så, om din fars namn är Kowalski, om du är en kvinnlig du kommer att kallas Kowalska. Alla polska efternamn i USA är en manlig version.
Read more
Rent Location
Tax
Transport
Generel prices
Jobs

Början:

Portugal-landet där du kan tillbringa morgonen surfa och eftermiddagen med skidåkning. En plats som är hem för hundratals prisbelönta viner med sekelgamla städer och slott.

Allmän information:

Portugal, officiellt portugisisk republik, portugisisk República Portuguesa, land som ligger längs Atlantkusten på Iberiska halvön i sydvästra Europa. När kontinentala Europas största makt, Portugal aktier likheter-geografiska och kulturella-med länderna i både norra Europa och Medelhavet. Dess kalla, steniga norra kust och bergiga interiör är glest bosatta, natursköna och vilda, medan landets södra, Algarve, är varm och bördig. De karga Estrela-bergen (Serra da Estrela, eller “Star bergskedjan”), som ligger mellan floderna Tejo och Mondego, innehåller den högsta punkten på det portugisiska fastlandet.

Mindre än en åttondel av Portugal stiger över 700 meter. De flesta av landets berg är norr om floden Tejo, som flyter nordost till sydväst och delar landet. Norr om Tejo, mer än nio tiondelar av marken stiger över 1 300 fot (400 meter); i söder, bara ett område, São Mamede, överträffar 1 000 meter

Portugal är 900 år gammalt, och även om det har ett relativt litet område, spelade det en avgörande roll i världshistorien. Från och med i dag är det det äldsta landet i Europa med samma gränser.

Portugal är ett av de varmaste europeiska länderna.

Det officiella språket i Portugal är portugisiska. Portugisiska är idag ett av världens största språk, Rankat 6: e enligt antalet infödda talare (ca 240 000 000). Det är det språk som har flest talare i Sydamerika, som talas av nästan hela Brasiliens befolkning. Det är också det officiella språket i Angola, Moçambique, Kap Verde, São Tomé och Príncipe, Guinea-Bissau, Östtimor och Macau.

Kuriosa:

 1. Universitetet i Coimbra, etablerat i Lissabon 1290, är ett av de äldsta universiteten i ständig verksamhet i världen, Portugals äldsta universitet, och en av dess största institutioner för högre utbildning och forskning,
 2. Portugal är världsledande inom produktion av förnybar energi. Den klarar att möta nästan 70% av sina energibehov genom Hydro, vind och solenergi. Landet kan också omvandla havs vågornas förflyttning till elektricitet och energi. (de har verkligen en säker framtid med tanke på bristen på energi världen står inför),
 3. Kvinnor i Portugal lever längre än män i landet eftersom den förväntade livslängden för kvinnor är nästan sex år mer än männens.
 4. Världsrekord för den största omelett tillhör Portugal. Den vägde en jättestor 6,466 ton. Du kan hitta mer information om omelett på denna Guinness World Records webbplats.
 5. Kaffekulturen är också ett viktigt kulturellt inslag i portugiserna.
Read more
Rent Location
Tax
Transport
Generel prices
Jobs

Russia has opened up tremendously, and those who have taken the plunge and traveled to the beautiful country come back with a wonderful treasure trove of memories – whether it is the glittering spires of St. Petersburg, the fabulous palaces of the Tsars or simply the haunting and unique landscape of the steppes.

GENERAL INFORMATION:

Russia (Russian: Россия, Rossija) is the largest country in the world, covering more than one-eighth of the Earth’s inhabited land area, spanning Eastern Europe and northern Asia.

The terrain consists of broad plains with low hills west of the Urals; vast coniferous forest and tundra in Siberia; uplands and mountains along southern border regions; mountainous and volcanic throughout much of the Russian Far East.

Russia’s territory stretches over continents of Europe and Asia and has therefore many different climate zones. From the subtropical Black sea coast to the Far Eastern regions including southern parts of Siberia, there is mostly continental climate, with hot summers enabling outdoor swimming inrivers, lakes and hiking, and cold winters with a lot of snow, a paradise for ski holidays.

Russian is the lingua franca: across Russia, you’ll find people who speak it. Russians are proud of their culturally diverse language. The language is a member of the Slavic language family, being further sub-classified into the East Slavic family, thus being closely related to Ukrainian and Belarusian. Although related to other Slavic languages such as Macedonian, Serbian, Czech, to name a few, they are not mutually intelligible, but still share a slight similarity. Concentrate on learning some key “courtesy” phrases, and the Cyrillic alphabet (e.g. “ресторан” spells “restoran” in the Roman alphabet, which means “restaurant”) so you have a chance to recognize street names, labels and public signs.

Kuriosa:

 1. Ryssland är världens största land för område. Den omfattar 17 000 000 kvadratkilometer och står för mer än en nionde av jordens markbundna område,
 2. Ryssland har världens längsta järnväg. Trans-Siberian spänner nästan hela landet, avgår Moskva i väster och reser till Vladivostok i öster. Hela resan är 9, 200km lång och skulle ta 152 timmar och 27 minuter att slutföra non-stop.
 3. Ryssland ligger i både Europa och Asien: en fjärdedel av dess territorium är i Europa och tre fjärdedelar i Asien. I synnerhet är endast 22% av befolkningen bosatt i den asiatiska delen,
 4. Ryssarna är världens fjärde största alkoholkonsumenter bakom Vitryssland, Moldavien och Litauen. Detta kan förklara varför en av fem manliga dödsfall i Ryssland är alkoholrelaterade,
 5. St Basil ‘ s Cathedral i Moskva skapades av Postnik Jakovlev. Legenden säger att Ivan den förskräcklige förblindade honom efteråt, så han kunde inte bygga något att konkurrera med.
 6. Ryssland har fler tidszoner än något annat land i världen.

 

Read more
Rent Location
Tax
Transport
Generel prices
Jobs

Början:

Den mest fridfulla Republiken San Marino är en måste-se destination för älskare av historia och för dem som älskar pittoreska panoramor. En av världens minsta och äldsta republiker, San Marino är inte tekniskt, Italien, men det är omgivet av Italiens Emilia-Romagna och Le Marche regioner nära Adriatiska havet, vilket gör det en enkel dagstur till städer som Florens eller Bologna.

Allmän information:

Sen Marino (officiellt Republiken San Marino) är den tredje minsta stat i Europa (efter Heliga stolen stad och Monaco), och påstår sig vara världens äldsta republik. Enligt traditionen grundades den av en kristen stenhuggare vid namn Marinus i 301. San Marino utrikespolitik anpassas till del av Italien, som omger den. Sociala och politiska trender i Republiken spårar också nära med de av dess större granne.

San Marino består av några städer prickade runt om berg sidorna. Huvudstaden i San Marino kallas själv “San Marino” och ligger högt upp på en bergstopp. Huvudstaden omges av en mur och tre distinkta torn har utsikt över resten av landet. Platsen “San Marino: Historic Centre och Mount Titan” har blivit en del av Unescos världsarvslista 2008.

De städer som omger huvudstaden är mer industriella och i allmänhet inte lika attraktiv som den största staden. San Marino är 20 gånger större än Monaco och hälften så stor som Liechtenstein.

Klimatet är milt och tempererat, med maximal temperatur i den höga 70-talet f (ca 26 ° c) på sommaren och de höga tonåren F (ca − 7 ° c) på vintern.

Folket i San Marino talar en mycket klar italienska. Dessutom, på grund av den höga tätheten av ryska turister, personal i många butiker och restauranger talar ryska. Det engelska språket kan hjälpa dig att komma runt alldeles utmärkt.

Kuriosa

 1. Den sista striden där San Marino deltog aktivt var år 1463
 2. San Marino är ett av de tättbefolkade länderna i världen,
 3. Abraham Lincoln, dåvarande presidenten i USA, erbjöds hedersmedborgarskap i San Marino, som presidenten accepterade helhjärtat.
 4. Trots tävlande i 12 somrar och 7 olympiska vinterspelen, har San Marino aldrig vunnit en medalj
 5. Ett stort antal italienare bor i San Marino
 6. Under slaget om Rimini skyddade landet också nästan 100 000 flyktingar. Intressant att notera här är det faktum att landet bara hade en befolkning på 15 000 människor på den tiden.
Read more
Rent Location
Tax
Transport
Generel prices
Jobs

Början:

Är du ett fan av en god utekväll? Tycker du om att upptäcka nya och säregna traditioner och ännu mer fascinerande seder? Välkommen till Serbien!

ALLMÄN INFORMATION:

Serbien (serbiska: Србија, Srbija) är ett land beläget på Balkan, i sydöstra Europa. Det var en grundare och en av de sex republikerna i f.d. socialistiska Förbundsrepubliken Jugoslavien. Det är omgivet av Montenegro i söder, Bosnien och Hercegovina i väst, Bulgarien i sydost, Kroatien i nordväst, Ungern i norr, Makedonien och Albanien i söder, och Rumänien i nordost. Den ligger på en av de stora land rutterna från Central Europa till Turkiet och vidare till den Near öst.

Serbien har en mycket varierad geografi, och hela territoriet korsas av några av de viktigaste floderna i sydöstra Europa, särskilt Donau, som sträcker sig från nordväst (gränsen till Kroatien) öster om landet (gränsen till Rumänien och Bulgarien), på väg att passera längs viktiga städer, spektakulära landskap och attraktioner, såsom Novi Sad, Belgrad, Smederevo och Đerdap National Park. Det finns en cykelrutt längs Donaus hela kurs i Serbien och massor av turist material som hjälper dig att komma överens.

I Norden: kontinentalt klimat (kalla vintrar och hoat, humid somrar med väl utdelad nederbörd); Central portion: dämpa det kontinentala klimatet; och söderut: varma, torra somrar och höstar och relativt kalla vintrar med kraftigt snöfall.

Det officiella serbiska språket liknar kroatiska och bosniska. Före den nationalistiska språken och upplösningen av f.d. Jugoslavien var alla dessa dialekter kända som serbisk-kroatiska. I dag använder människor i f.d. Jugoslavien inte längre denna allmänna term för vad som fortfarande är ett gemensamt språk.

Om du talar ryska, kan det visa sig vara ibland till hjälp för dig, eftersom de två språken har vissa likheter. Detta omfattar även alla andra slaviska språk, särskilt bulgariska och makedonska.

Engelska talas ofta i hela Serbien och de yngre tenderar att ha goda kunskaper

Kuriosa:

 1. Visste du att den första vampyren inte var Dracula? Ja, Dracula var inte den förste. Den första vampyren i världen som också var utförligt skriven om i den österrikiska pressen i 1725 var Petar Blagojević. I själva verket var ordet Vampire härstammar från det serbiska ordet, vampyr,
 2. Belgrad, huvudstaden i Serbien, är en av de största städerna i sydöstra Europa.
 3. Namnet “Serbien” kommer från det grekiska språket, som betyder “serbernas land”.
 4. Majoriteten av serbiska efternamn slutar med “IC.”
 5. Älskar du hallon? Serbien är världens största exportör av hallon. Den bidrar med 30% av alla hallon till den internationella marknaden.
 6. En annan berömd person från Serbien från idrottsområdet är Novak Djokovic. Han är en professionell tennisspelare som innehar nummer ett ATP-ranking vid tidpunkten för detta skrivande.
Read more
Rent location
Tax
Transports
General prices
Jobs

Början:

 

Slovakien är ett särskilt land. Även i ett så litet område hittar du allt från naturskatter och historiska monument till rik folkkultur och modern underhållning i stadens livliga gator.

ALLMÄN INFORMATION:

Slovakien eller Slovakiska republiken (slovakiska: Slovensko, Slovenská Republika, båda namnen är officiellt erkända), är ett land i Central Europa, som gränsar till Österrike i väst, Tjeckien i nordväst, Ungern i söder, Polen till norr och Ukraina österut.

Slovakiens territorium spänner över cirka 49 000 kvadratkilometer och är mestadels bergigt. Befolkningen är över 5 400 000 och består mestadels av slovaker. Huvudstaden och den största staden är Bratislava, näst största stad är Košice.

Slovakiens östliga position ger det ett mer kontinentalt klimat än Tjeckiens. Dess bergiga terräng är en annan avgörande faktor. Den genomsnittliga årliga temperaturen sjunker till ca 25 ° f (− 4 ° c) i Höga Tatrabergen och stiger till strax över 50 ° f (10 ° c) i Donau låglandet.

Det officiella och mest talade språket är slovakiska, ett slaviskt språk som talas av över 5 000 000 personer. Slovaker är mycket stolta över sitt språk och i Bratislava så kanske turister inte hittar många tecken skrivna på engelska utanför de viktigaste turistområdena. De flesta människor födda efter 1980-talet talar åtminstone några engelska och i vissa fall tyska (särskilt nära den österrikiska gränsen). Tjeckiska, ett starkt-relaterat språk, är till stor del begripligt för de flesta slovaker. Trots deras liknande utseende, ordförråd och grammatik, tjeckiska och slovakiska är inte lik  varandra.

 

Slovakiskan är skriven med samma latinska tecken som engelskan använder (med några extra accenter eller diakritiska tecken), så västerländska resenärer kommer inte att ha några problem att läsa tecken och kartor. Standard slovakiska talas med betoningen alltid på den första stavelsen (men det kan vara på den näst sista stavelsen i vissa dialekter i öster).

Kuriosa:

 1. Slovakien har världens högsta antal slott per capita. Det finns 180 slott och 425 slott
 2. Venus från Moravany är en liten förhistorisk kvinnlig statyett som upptäcktes i Slovakien i början av 1900-talet. Den är gjord av mammut lubb elfenben och är daterad till 22 800 f.Kr., vilket placerar den i övre stenåldern.
 3. Andy Warhol, den världsberömde popartisten var av slovakisk härkomst. Den tennis Champion, Martina Hingis föddes i 1980 i Slovakien. Hennes far var slovakisk och hennes mor var tjeckisk,
 4. Den verkliga inspirationen till Dracula bosatte sig i Slovakiens Cachtice slott och det var inte en man, det var en kvinna!

 

Read more
Rent Location
Tax
Transport
Generel prices
Jobs

BÖRJAN:

God Save the Queen! Kom till Storbritannien och drick underbar te, med det roliga och eleganta engelska folket, och gå på kända kvällsfester!

ALLMÄN INFORMATION:

Förenade kungariket, ö belägen utanför norra västkusten. Förenade kungariket omfattar hela ön Storbritannien, som innehåller England, Wales och Skottland samt den norra delen av ön Irland. Namnet Storbritannien brukar ibland hänvisa till Förenade kungariket som helhet. Huvudstaden är London, som är en av världens ledande kommersiella, finansiella och kulturella centra. Andra stora städer inkluderar Birmingham, Liverpool och Manchester i England, Belfast och Londonderry i norra Irland, Edinburgh och Glasgow i Skottland, och Swansea och Cardiff i Wales.

Förenade kungariket är en konstitutionell monarki med drottningen som den nominella statschefen. Det har ett tvåkammarsystem: Det lägre huset, känt som House of Commons, väljs av folket och ansvarar för att föreslå nya lagar. Övre huset, känt som House of Lords, granskar och anpassar främst lagförslag som föreslås av det nedre huset

Även om få besökare kommer för vädret, har Storbritannien ett godartat, fuktigt klimat modererat av Nordatlantens ström och landets närhet till havet. Varm, fuktig somrar och milda vintrar ger temperaturen behaglig nog att delta i utomhusaktiviteter året runt. Med detta sagt är väder i Storbritannien väldigt ombytligt både på korta avstånd och perioder, och villkoren är ofta blåsiga och våta.

Engelska talas i hela Förenade kungariket, även om det finns delar av storstäder där invandring har lett till att en mängd olika språk talas också. Engelska som talas i Storbritannien har flera dialekter, av vilka några kan innehålla ord som inte är kända för andra engelska talare.

Kuriosa:

 • Varje dag dricker britterna 165 miljoner koppar te, vilket är över 20 gånger mer än amerikanerna,
 • Med en av fyra brittiska vuxna är överviktiga, har Storbritannien den högsta fetman i Europa,
 • Storbritannien uppfann flera sporter, framför allt fotboll, rugby och polo,
 • Drottning av Storbritannien, Elizabeth II, har besökt mer än 116 länder i världen, även om hon inte har ett pass. Anledningen är enkel – hon behöver inte bevisa sin identitet. Hon är faktiskt den som officiellt utfärdar pass för brittiska medborgare.
 • Förbindelse med två små öar, Westray och Papa Westray i Nordsjön, Storbritannien är hemma för världens kortaste planerade flygning. Flygningen varar bara 2 minuter,
 • Att placera ett frimärke med drottningens huvud upp och ner på ett kuvert betraktas som förräderi i Storbritannien,
 • Förenade kungariket är världens första plats för att tillåta att barn skapas av DNA från 3 personer
 • År 1811 namngav nästan en fjärdedel av alla kvinnorna i Storbritannien Mary.
Read more
Rent location
Tax
Transports
General prices
Jobs

Början

Trots sin hisnande naturliga skönhet är Slovenien nation fortfarande utanför radarn för många resenärer. Men i ett område som är mindre än en tiondel av storleken på Storbritannien kan du hitta höga berg, bild-perfekta sjöar, stora grottor, eleganta städer och snabbt rinnande floder.

ALLMÄN INFORMATION:

Slovenien (Slovenija) är medlem i Europeiska unionen, Schengenavtalet och NATO. Inte att förväxla med Slovakien. Landet ligger i södra Central Europa i de julianska Alperna vid den norra änden av Adriatiska havet, som gränsar till Österrike i norr, Italien i väst, Ungern i nordost, och Kroatien i sydost. Trots sin ringa storlek kontrollerar detta alpina land några av Europas viktigaste transitvägar.

 

Tidigare var landet en av Jugoslaviens sex konstituerande republiker, dagens Slovenien, oberoende sedan år 1991. Historiska band till Västeuropa, en stark ekonomi och en stabil demokrati har bidragit till Sloveniens omvandling till en modern stat.

 

Sloveniens huvudnäringsgrenar är bildelar, apotek, elektronik, elektriska apparater, metallvaror, textilier och möbler. Den har ett medelhavsklimat på kusten, kontinentala klimatet med milda till varma somrar, och kalla vintrar i platåer och dalar i öster.

Fyra stora europeiska geografiska regioner möts i Slovenien: Alperna, det Dinariska området, den Pannonian slätten och Medelhavet. Sloveniens högsta berg, de tre högsta Triglav, avbildas på den nationella flaggan. De största turistattraktionerna inkluderar de berömda grottorna med sin dekor av stalaktiter och stalagmiter i Postojna.

Slovenien har en 46 km lång kustremsa vid Adriatiska havet, en alpin bergsregion som gränsar till Italien och Österrike, blandade berg och dalar med många floder i öster. Sloveniens högsta punkt är Mount Triglav på 2,864 M. naturresurser inkluderar brunkol, bly, zink, byggnadssten, vattenkraft och skog.

Det nationella slovenska språket talas av 91,1% av befolkningen, endast 4,5% är infödda talare av serbisk-kroatiska, men det är allmänt förstått. 4,4% (minoritetsgrupper nära de nationella gränserna) talar italienska och ungerska. Talad engelska är på nivån för andra europeiska länder i den närliggande regionen. Många slovenska har också kunskaper i tyska, särskilt i östra regionen.

Kuriosa:

 • Hayracks är en unik kulturell symbol för Slovenien och landet är också känd som delstaten Hayracks. Bönder är mycket stolta över sin hässjor.
 • Slovenien är känt för sin egen patenterade varumärke av vackra vita vita hästar. 425 år gammal Lipica Horse Farm, som ligger i Slovenien föder sin egen unika vita häst som finns ingen annanstans,
 • Föreställ dig ditt bröllop i en förhistorisk kyrka, där en gång den slaviska gudinnan av kärlek Ziva själv gifte sig. Den enda fångsten är brudgummen har att bära bruden 99 steg upp i kyrkan,
 • Landets huvudstads (Ljubljana) namn översätter som “den älskade”,
 • Linden Tree och Chamois är två viktiga nationella symboler i Slovenien.
 • Slovenien är en himmel av biologisk mångfald. Den innehåller 1% av världens organism på 0,004% av jordens yta.
Read more
Rent location
Tax
Transports
General prices
Jobs

Början:

Spanien har städer som påverkas och byggs helt annorlunda än de andra. Besök Spanien och närvara vid stranden i Barcelona, gå och ät tapas i berömda restauranger i Madrid, lära dig salsa i Toledo, och många andra aktiviteter!

ALLMÄN INFORMATION:

Spanien (spanska: España) är ett varierat land som delar den Iberiska halvön med Portugal vid den västra änden av Medelhavet. Det är landet med det tredje största antalet UNESCO-världsarv, efter Italien och Kina.

Spanien anses vara ett exotiskt land i Europa på grund av dess vänliga invånare, avslappnad livsstil, dess mat, pulserande nattliv, och världsberömda folklore och festligheter. Bland många platser värda ett besök är Spaniens blomstrande huvudstad Madrid, den pulserande kuststaden Barcelona, större andalusiska städer med islamisk arkitektur, som Sevilla, Granada och Córdoba, vägen för St James och de idylliska Balearerna och Kanarieöarna.

Spanien är en anrik land av sten slott, snötäckta berg, stora monument, och sofistikerade städer, som alla har gjort det till ett gynnat resmål. Landet är geografiskt och kulturellt diversifierat. En stor del av regionen är traditionellt överlämnad till boskapsuppfödning och spannmålsproduktion.

Föga förvånande, det officiella och universella språk som används i Spanien är spanska (Español), men det är mer komplicerat än så. Det är en del av den romanska språkfamiljen (andra omfattar portugisiska, Galiciska, katalanska, italienska, occitanska, franska och rumänska) och är en av de huvudsakliga grenarna av denna familj. Många människor, särskilt utanför Castille, föredrar att kalla det kastilianska (castellano).

Det finns dock ett antal språk (katalanska, baskiska, Galiciska, Asturien, etc.) som talas i olika delar av Spanien

Förutom de inhemska språken studeras engelska och franska ofta i skolan. Medan de flesta yngre spanjorer har studerat engelska i skolan, på grund av brist på praxis och exponering, är kompetensen i allmänhet dålig, och de flesta människor vet inte mer än några grundläggande ord.

Kuriosa:

 1. Spaniens bidrag till utforskning av rymden: den första astronautens rymddräkt utvecklades i Spanien 1935,
 2. Guinness World Records tilldelade titeln äldsta restaurang till El Restaurante Botín, som ursprungligen öppnades i 1725 och fortsätter att vara öppen idag,
 3. Spaniens höga livslängd: de som bor i Spanien sägs ha en förväntad livslängd på 82 år. Detta är efter Schweiz, Italien och Japan. Totalt Spanien rankas 15: e i världen för längsta livslängd. Dessutom, spanska kvinnor sägs leva längre än män: 85 jämfört med 79 år,
 4. Skulle du tro att en 47-vånings skyskrapa i Spanien har ingen hiss?
Read more
Rent location
Tax
Transports
General prices
Jobs

If you’re longing for wild nature filled with mountains, trees, lakes and animals, guess what? Sweden is one of the best places to experience it. In total, there are 29 national parks. Going to a city? No worries, every city is close to nature.

GENERAL INFORMATION:

Sweden (Sverige) is the largest of the Nordic countries, with a population of about 10 million. It borders Norway and Finland and is connected to Denmark via the bridge of Öresund (Öresundsbron). The Baltic Sea lies to the east of Sweden, as well as the Gulf of Bothnia, which separates Sweden from most of Finland. The northernmost part of Sweden belongs to the Arctic. Sweden extends some 1,000 miles (1,600 km) to the north and south and 310 miles (500 km) to the east and west.

Stockholm has been the permanent capital since 1523.

Swedish is the national language of Sweden, but you will find that people, especially those born since 1945, also speak English very well – an estimated 89% of Swedes can speak English, which makes it one of the best countries in the world in English as a second language. Finnish is the biggest minority language. Regardless of what your native tongue is, Swedes greatly appreciate any attempt to speak Swedish and beginning conversations in Swedish, no matter how quickly your understanding peters out, will do much to ingratiate yourself to the locals.

About 15 percent of the country lies within the Arctic Circle. From about late May until mid-July, sunlight lasts around the clock north of the Arctic Circle, but, even as far south as Stockholm, the nights during this period have only a few hours of semidarkness. In mid-December, on the other hand, Stockholm experiences only about 5.5 hours of daylight; in areas as far north as Lappland, there are nearly 20 hours of total darkness relieved by a mere 4 hours of twilight.

CURIOSITIES:

 • The land area of Sweden is the 4th largest in Europe,
 • Ice hockey and football (soccer) are Sweden’s main sports, other popular sports include handball, golf, gymnastics, athletics and cross country skiing,
 • A traditional and famous dish of Sweden is Swedish meatballs, served with gravy, boiled potatoes and lingonberry jam,
 • A number of prominent manufacturing and technology company’s were founded in Sweden including Ericsson, Volvo, Saab, Scania trucks, IKEA and Electrolux,
 • Sweden is renown for producing great pop bands and singers, including ABBA, The Cardigans, Ace of Base, Europe and The Hives. Sweden is the world’s 3rd largest exporter of music after the United States and United Kingdom,
 • Despite being a military power in the 17th century and one of the world’s largest producers of weapons, Sweden has not participated in any war for almost two centuries, including both world wars,
 • Sweden has the highest number of McDonald’s restaurants per capita in Europe, with 227 restaurants. Only the United States has more McDonald’s per capita in the world.
Read more
Rent location
Tax
Transports
General prices
Jobs

 

Början:

Om du älskar att äta olika typer av ost och choklad, och du vill bo i ett land där en fantastisk kollektivtrafik system är, Schweiz är definitivt landet för dig!

ALLMÄN INFORMATION:

Schweiz (tyska: Schweiz, franska: Suisse, italienska: Svizzera, Romansch: Svizra, latin: Confoederatio HelVetIca) är ett land i Central Europa. Den gränsar till Frankrike i väster, Italien i söder, Österrike och Liechtenstein i öster och Tyskland i norr.

Klimatet är tempererat, men varierar med höjd. Schweiz har kalla, grumliga, regniga/snöiga vintrar och kyla till varma, molnigt, fuktiga somrar med tillfälliga duschar.

Schweiz är känt för sina berg (Alperna i söder, Jura i nordväst) men det har också en central platå av böljande kullar, slätter, och stora sjöar. Den högsta punkten är Dufourspitze vid 4, 634m medan Lago Maggiore är bara 195m över havet.

Schweiz är en fredlig, välmående och stabil modern marknadsekonomi med låg arbetslöshet, en mycket skicklig arbetskraft, och en BNP per capita större än de stora västeuropeiska ekonomierna.

Det finns inget enda “schweiziskt språk”. Beroende på var du befinner dig i landet kan lokalbefolkningen tala schweizisk-tyska (“Schwiizertüütsch”, uttryckt i Zürich dialekt), franska, italienska, eller, i Dalarna Graubünden (Engl.: Graubünden), ett forn romanskt språk. Alla fyra språken betraktas som officiella språk (förutom att standard tyska är det officiella tyska språket, och inte schweizisk tyska, som är olika dialekter). Vissa städer som Biel/Bienne och Fribourg/Freiburg är officiellt tvåspråkiga, och varje del av Schweiz har flerspråkiga invånare, med tyska, engelska och franska är den mest uttalade andra språk beroende på området.vv

Kuriosa:

 1. Den schweiziska konsumtionen av choklad per kapital är den högsta i världen.
 2. Hälften av de lyxiga klockor som produceras i världen kommer från Schweiz. Märken som Tissot, Tag Heuer, Rolex, Patek Philippe, och Longines är alla schweiziska
 3. Djur representeras också av advokater i Schweiz domstolar. En fiskare åtalades för att ta för lång tid att fånga en gädda,
 4. Skilsmässofrekvensen i Schweiz är ca 43%, och folk gifter sig sent: män vid en ålder av 31,8 år och kvinnor vid 29,5 år,
 5. Den berömda ekvationen E = MC2 utarbetades av Albert Einstein i 1905, medan han var i Schweiz,
 6. Charlie Chaplin spenderade de sista 25 åren av hans liv i Schweiz,
 7. Världens största kärnvapenskydd, Sonnenberg-tunneln, är i Schweiz. Det kan hysa upp till 20 000 personer under en längre tid under en nukleär nödsituation,
 8. Den minsta vingård under ägandet av Dalai Lama är belägen i Schweiz.
 9. Nescafé, världens första snabbkaffe, uppfanns i 1938 i Schweiz också.
Read more
Rent location
Tax
Transports
General prices
Jobs

Början:

Det spelar ingen roll om du föredrar en ren strand semester eller vandrar runt monument från romartiden, detta nordligaste afrikanska land har allt.  Det är dags att åka till Tunisien!

ALLMÄN INFORMATION:

Tunisien (arabiska: تونس) officiellt känd som den tunisiska Republiken (arabiska: الجمهورية التونسية), är ett land i norra Afrika som har en Medelhavet kust i hjärtat av Medelhavet Afrika. Tunisien ligger omedelbart söder om Italien och Malta. Libyen gränsar till Tunisien i sydost, medan Algeriet ligger i väster.

Enligt grekisk legend, Dido, en prinsessa av däck, var den första outsidern att bosätta sig bland de infödda stammarna av vad som nu är Tunisien när hon grundade staden Karthago i 800-talet f.Kr.

Beach Resort semester i Tunisien är mycket populära, särskilt med européer. De viktigaste orterna är på östkusten från La Goulette (nära Tunis) söderut till Monastir. Den södra ön Djerba är ett alternativ. Många vattensportaktiviteter är allmänt tillgängliga eller så kan du bara slappna av, dra nytta av det nästan obevekliga soliga klimatet.

Vandringar i öknen är en alltmer populär del av ett besök i Tunisien, och städerna i Douz Och Tozeur är bra utgångspunkter. Nära att Tozeur är den lilla staden Metlaoui, och detta är startpunkten för den röda ödlan tåget. Tågets vackert restaurerade vagnar daterar sig från 1904, och det lyxiga tåget tar dig till en verkligt fantastisk öken bergslandskap.

Det finns två bergsområden nära Tunis. Den distinkta vulkanen former berg med en militär Station på toppen kallas Jebel Boukornine. Den är 576 meter hög och är den högsta punkten i Boukornine nationalpark. För närvarande behöver du tillstånd från polisen för att komma in i nationalparken. Detta kan fås på polisstationen i Ben Arous, men tyvärr ofta inte beviljas utlänningar. Detsamma gäller för den andra toppen, Jebel Ressas (795m).

Arabiska är det officiella språket i Tunisien och ett av språken i handeln, den andra är franska-en kvarleva av Tunisiens tidigare status som en fransk protektorat fram till 1956. Dialekten av arabiska talas i Tunisien kallas Tunsi, liknande den i grannlandet Algeriet och Marocko (nordafrikanska arabiska), som är nästan obegripligt för talare av Gulf dialekten. Franska är det primära språket för högre utbildning och används ofta inom administration, handel och media. Engelska blir allt vanligare, men fortfarande begränsad användning utom runt vissa turistområden och dyra hotell. Den tunisiska mångfalden av arabiska innehåller ett stort antal franska lånord, så om du talar franska men inte arabiska du kanske kan följa den allmänna innebörden av en konversation, även om inte några specifika.

Kuriosa:

 1. Den förväntade livslängden i Tunisien är 75 år,
 2. Kamel äts främst av människor som bor i sydvästra Tunisien,
 3. Tunisiska är relativt jämlika i sina mellanmänskliga relationer, men det finns en stark känsla av etikett,
 4. Tunisien uppnådde självständighet från Frankrike in 1956 med Habib Bourguiba som premiärminister.
 5. I omkring 480 F.Kr., den feniciska grundade Karthago. De byggde sakta upp staden samtidigt som de byggde upp sitt imperium i Medelhavet.
Read more
Rent Location
Tax
Transport
Generel prices
Jobs

BÖRJAN:

Tyskland är ett av de mest inflytelserika europeiska nationerna kulturellt och ekonomiskt. Känd världen över för sin ingenjörskraft och high-tech produkter, är det lika beundrad av besökare för sin gammaldags charm . Om du har uppfattningar om Tyskland som helt enkelt homogent, kommer att det överraska dig med dess många historiska regioner och lokala mångfald.

ALLMÄN INFORMATION

Tyskland, (Tyska: Bundesrepublik Deutschland) är det största landet i Centraleuropa. Det gränsar i norr mot Danmark, i öst av Polen och Tjeckien, i söder av Österrike och Schweiz och i väst av Frankrike, Luxemburg, Belgien och Nederländerna. Tyskland är en federation av 16 stater, ungefär motsvarande regioner med egna distinkta och unika kulturer.

De stora lineament av Tysklands naturgeografi är inte unika. Landet sträcker sig över de stora öst-väst morfologiska zoner som är karakteristiska för den västra delen av Centraleuropa. I södra Tyskland inkräktar på yttersta spänner över Alperna.

Det officiella språket i Tyskland är tyska. Standard registret över tyska kallas ”Hochdeutsch” (kick-Tysk). Detta kan förstås av alla modersmål talare av tyska och talas av nästan alla vid behov. Men har varje region sin egen dialekt, som skulle kunna innebära en utmaning ibland till dem som talar även bra tyska och även till modersmål samt. Det märks oftast endast i söderna (inte för mycket i stora städer som Stuttgart och München men) och landsbygden i norr och öster. Således, när du reser i Bayern, Sachsen och Baden, är du steg fot på platser där dialekt förblir en stark del av den lokala identiteten.

 • KURIOSA:
  • Tyskland är landet av Grimm sagor. Om du går till den i Hameln, hittar du målade råttor på trottoarer som leder dig runt i staden!
  • När du är i Berlin, håll utkik för färgglada Buddy Bears runt staden att ta selfies med. Det finns även en björn som gör gymnastik vid Europa Center!
  • Frankfurt är din one-stop shop för leksaker. Här hittar du allt från handgjorda dockor (i Das Spielzimmer) till träleksaker (i Hannah Kley).
  • Silent Night är verkligen en tysk sång. Det komponerades 1818 i Österrike.
  • Kolla in södra Bayern på Google karta på vintern.
  • Tyskarna har inte husnummer. Brevbäraren levererar e-post efter efternamn, även i flerbostadshus.
  • Tyskarna har ägg-strider i påsk. Ta en hårdkokt ägg och krossa det på motståndarens ägg och se vems spricker först.
Read more
Rent Location
Tax
Transport
Generel prices
Jobs

The Czech Republic, a destination which boasts high living standards and plenty of culture. Prague is not the only option when settling in the Czech Republic — other cities, including Brno, Ostrava and Plzeň, also have a lot to offer.

GENERAL INFORMATION:

Czech Republic, also called Czechia, country located in central Europe. It comprises the historical provinces of Bohemia and Moravia along with the southern tip of Silesia, collectively often called the Czech Lands. In 2016 the country adopted the name “Czechia” as a shortened, informal name for the Czech Republic.

The Czech Republic is ringed by a series of mountain ranges, creating the country’s distinctive borders that haven’t changed much in nearly a thousand years. Mountainous ranges include the Bohemian Forest to the west, and the Sudetes to the north and east, which the Krkonoše, Jeseníky, and Soví mountain ranges are a part of.

The Czech Republic is not a geographically large country, but it has a rich and eventful history.

The country’s official language is Czech, a Slavic tongue spoken by over 10 million. The Slovak language can also frequently be heard, especially in larger Czech cities, as there is a sizable Slovak minority within the republic, and both languages are mostly mutually intelligible to each other. Czechs are proud of their language, and thus, even in Prague, you will not find many signs written in English outside of the main tourist areas.

CURIOSITIES:

 • The Czech people have the highest beer consumption per capita in the world.
 • The Czech Republic is a true paradise for people who love parks and gardens. It has 25 protected landscaped areas and four national parks in addition to broadleaf and conifer forests, rivers and mountains.
 • Tourism is a big business in the Czech Republic. It has an impressive architectural heritage with 12 UNESCO monuments and many centuries’ worth of monuments, buildings, towers, bridges, and castles to visit and admire.
 • Prague has been known as the “handsomest city of Europe” since the 18th century. Prague Castle is the largest in Europe with more than 700 hundred rooms.
 • Czech citizens Frantĭsek Burian and Arnold Jirásek founded the first plastic surgery in 1927.
 • Skoda Auto, Europe’s largest car maker, is based in the Czech Republic.
 • The garnet trade is everywhere due to nearby garnet mines. Garnet jewelry can be purchased in the city markets.
Read more
Rent location
Tax
Transports
General prices
Jobs

ALLMÄN INFORMATION:

Turkiet- (Turkiska: Türkiye) är på Medelhavet, i Anatolian regionen västra Eurasien, trots av det faktum att det är associerat som en integrerad del av den större Mellanöstern regionen, på grund av den sociala och religiösa tillhörighet, även om det är mot kulturellt ibland anses europeisk orienterade, med en liten del i sydöstra Europa åtskilda av de turkiska sunden (Bosporen, Marmarasjön och Dardanellerna). Med svarta havet i norr och Egeiska havet i väst och Medelhavet i sydväst, Turkiet är omgiven av Bulgarien och Grekland i väster, Armenien, Azerbajdzjan och Georgien i nordost, Syrien, Irak och Iran i sydost.

Turkiet är ett övervägande bergigt land, och det verkliga låglandet är begränsat till de kustnära fransarna. Ungefär en fjärdedel av ytan har en höjd över 4 000 fot (1 200 meter), och mindre än två femtedelar ligger under 1 500 fot (460 meter).

Turkiet är 37th största land ur en lista av 195. På drygt 750 000 kvadratkilometer.

Klimatet i Turkiet har en stor mångfald beroende på olika topografi och latitud.

Turkiets enda officiella språk är turkiska. Turkiska är ett altaiska språk och dess närmaste levande släktingar är andra turkiska språk, som talas i sydvästra, centrala och norra Asien; och i mindre grad av viktiga befolkningsgrupper på Balkan. Eftersom turkiska är ett agglutinerande språk, har modersmålstalare av indoeuropeiska språk i allmänhet svårt att lära sig. Sedan 1928, turkiska är skriven i en variant av det latinska alfabetet (efter så många århundraden av att använda den arabiska en, tydligt i många historiska texter och dokument) med tilläggen av ç/ç, ğ/ğ, ı, i, ö/ö, ş/ş och ü/ü, och med undantag av Q, W och X.

Kuriosa:

 1. Den plats som kallas Troy från den legendariska Trojan Wars ligger i västra Turkiet,
 2. Saint Nicholas, som är populärt kallad Santa Claus, föddes i Turkiet.
 3. Världens dyrbaraste silkes matta lagras i Mevlana Museum, som ligger i Konya.
 4. I Turkiet hittar du en dessert gjord av kyckling. Det kallas Tavukgogsu.
 5. Gatuförsäljare utför också cirkus-clown föreställningar för att locka kunder.
 6. Det mest kända kaffet i Europa tillverkas i Turkiet,
 7. Turkiska folket är kända för att vara mycket patriotiska. Du kommer aldrig att höra dem klaga eller säga dåliga saker om sitt land.
 8. Det är vanligt att kyssa en äldre persons hand som ett tecken på respekt.
 9. Turkiska offentliga byggnader har ofta en svart pil placeras på sina tak. Det visar riktning Mecka, som anses vara den heligaste plats på jorden för muslimer.
Read more
Rent Location
Tax
Transport
Generel prices
Jobs

BÖRJAN:

Storslagen arkitektur, vital folkmusik, termalbad och Europas mest spännande huvudstad efter mörkret är Ungerns stora ritningskort!

ALLMÄN INFORMATION:

Ungern (Magyarország) är ett land i Centraleuropa som gränsar till Slovakien i norr, Österrike i väst, Slovenien och Kroatien i sydväst, Serbien i söder, Rumänien i öst och Ukraina i nordost. Landet erbjuder många olika destinationer: relativt låga berg i nordväst, den stora slätten i öster, sjöar och floder av alla slag (inklusive Balaton – den största sjön i Centraleuropa) och många vackra små byar och dolda pärlor av städer. Upptäck detta med Ungerns stora tillgänglighet i mitten av Europa, en livlig kultur och ekonomi, och du får en destination som absolut inte är värt att missa om du är i regionen. Huvudstaden är Budapest.

Ungern är en av de 15 mest populära turistmålen i världen, med en huvudstad som anses vara en av de vackraste i världen. Trots sin relativt små storlek har Ungern många världsarvsliv, UNESCOs biosfärreservat, världens näst största termiska sjö.

Ungern är rätta stolta över sitt unika, komplexa, sofistikerade, rikt uttryckta språk, ungerska (Magyar uttalas “mahdyar”). Det är ett uraliskt språk som är närmast relaterat till Mansi och Khanty i västra Sibirien. Den är vidare underklassificerad på finsk-ungerska språk som inkluderar finska och estniska. det är inte alls relaterat till någon av dess grannar: de slaviska, germanska och romerska språken tillhör den indoeuropeiska språkfamiljen. Även om de är relaterade till finska och estniska, är de inte ömsesidigt begripliga. Bortsett från finska anses det vara ett av de svåraste språken för engelska talare att lära sig med ordförrådet, komplicerad grammatik och uttalandet är radikalt annorlunda. Så det är inte förvånande att en engelsktalare som besöker Ungern förstår ingenting från skriftligt eller talat ungerska.

Kuriosa:

 • Ungern var tidigare en del av det romerska riket, efter att ha fallit, “Huns” – folket i landet vid den tiden – gav landet sitt namn – Ungern,
 • Ungern blev en demokratisk republik i oktober 1989.
 • Uppfinningar av ungar i Ungern inkluderar den ljudlösa matchen (av János Irinyi), Rubiks kub (av Erno Rubik) och kryptonelektrisk glödlampa (Imre Bródy).
 • Från och med 2007 hade 13 ungrare fått ett Nobelpris (det här är mer än Japan, Kina, Indien, Australien eller Spanien) i varje kategori utom fred.
 • Visste du att det finns cowboys i Ungern?
 • Ungern kan tack vare en mängd naturliga varma källor erbjuda cirka 450 offentliga spa och badhus.

 

Read more
Rent location
Tax
Transports
General prices
Jobs

 

Från dess forntida historia och religiösa och konstnärliga betydelse för sin fantastiska skönhet och de jazziga schweiziska vakter.

ALLMÄN INFORMATION:

Vatikanstaten (/ˈ vætɪkən/(om detta solitt lyssna), officiellt Vatikanstaten är en självständig stadsstat enklaven i Rom, Italien. Inrättades med Lateran-fördraget (1929), skiljer det sig från ännu under “full äganderätt, exklusiva herravälde, och suverän auktoritet och jurisdiktion” av Heliga stolen. Med en yta på 44 hektar (110 tunnland), och en befolkning på cirka 1 000, Det är den minsta staten i världen av både område och befolkning.

 

Vatikanstaten är en kyrklig eller sacerdotal-monarkiska stat (en typ av teokrati) styrs av påven som är, religiöst sett, biskopen av Rom och chef för den katolska kyrkan. Den högsta statliga functionaries är alla katolska prästerskap av olika nationella ursprung. Sedan återlämnandet av påvarna från Avignon i 1377, de har i allmänhet bott på den apostoliska palatset inom vad som nu är Vatikanstaten, även om det ibland bor istället i Quirinalen palatset i Rom eller någon annanstans.

 

Vatikanstaten har inte formellt antagit officiellt språk, men till skillnad från Heliga stolen som oftast använder latin för den auktoritativa versionen av sina officiella dokument, använder Vatikanstaten endast italienska i sin lagstiftning och officiella kommunikationer. Italienska är också det vardagliga språk som används av de flesta av dem som arbetar i staten. I Schweiziska gardet är schweizisk tyska det språk som används för att ge kommandon, men de enskilda vakterna tar sitt löfte om lojalitet på sitt eget språk: tyska, franska, språkliga eller italienska. Vatikanstatens officiella webb språk är italienska, engelska, franska, tyska och spanska.

Kuriosa:

 1. Vatikanstaten tillkom år 1929 efter det att den Heliga stolen i Lateran-fördraget undertecknades mellan Italien och,
 2. Staden är känd för några av världens mest populära målningar och skulpturer som finns i kulturella platser som Peterskyrkan, Sixtinska kapellet och Vatikanmuseerna,
 3. Det officiella italienska namnet på staden är Stato della Citta del Vaticano,
 4. Landet styrs av absolut monarki; påven är statschef,
 5. Bara för att jämföra, lär att området i Vatikanstaten är 44 hektar medan den i Rom är 128500 hektar och att Italien är 30133800 hektar. Nu vet du hur stor är Vatikanstaten,
 6. 100% befolkningen är katoliker
LÄS MER
PRISER PÅ BOENDE
Skatter
Transport
ALLMÄNNA PRISER
Jobs

Österrike

BÖRJAN:

Oavsett om det är höga bergstoppar eller fler moderna städer, har Österrike mycket att erbjuda. Visste du att både Conchita Wurst och Arnold Schwarzenegger är födda i Österrike?

Österrikarna älskar sina söta saker precis som nästa person. Så mammas regel, inga sötsaker före middagen, kan sparka stenar när du är i Österrike!

ALLMÄN INFORMATION:

Österrike är ett kustlös land med cirka 8,7 miljoner invånare i Centraleuropa. Den gränsar till Tjeckien och Tyskland i norr, Slovakien och Ungern i öst, Slovenien och Italien i söder, och Schweiz och Liechtenstein i väst. Österrikes territorium omfattar 83.878 kvadratkilometer och har ett bergsklimat . Österrike terräng är mycket bergig på grund av Alpernas närvaro; endast 32% av landet ligger under 500 meter, och dess högsta punkt är Grossglockner 3 798 meter. Majoriteten av befolkningen talar tyska, vilket också är landets officiella språk. Andra lokala officiella språk är kroatiska, ungerska och slovenska.

Österrike är en parlamentarisk representativ demokrati. Huvudstaden och största staden, med en befolkning på över 1,8 miljoner, är Wien. Österrike är ett av de rikaste länderna i världen, med en BNP per capita på $ 46.972 (2018 est.). Landet har utvecklat en hög levnadsstandard och år 2016 rankades Österrike 24 i världen för sitt Human Development Index. Österrike har varit medlem i FN sedan 1955, gick med i Europeiska unionen år 1995 och är en grundare av OECD. Österrike undertecknade också Schengenavtalet 1995 och antog den europeiska valutan, euron år 1999.

kuriosa:

 • Tillsammans med grannlandet Schweiz är Europas vintersport huvudstad,
 • Många besökare kommer att uppleva Österrikes musikaliska arv. Salzburg och Wien erbjuder världsberömda opera, klassisk musik och jazz till måttliga priser, men föreställningar av hög standard är också allmänt tillgängliga i hela landet,
 • Vilka gåvor att ta hem från Österrike:

 Eiswein (isvin) – se Dricksektion

 Marillenmarmelade (Aprikosjuice)

 Pumpasfröolja en specialitet från den södra regionen Steiermark

 Mozartkugeln chokladkulor med marsipan

 • När du kommer in och lämnar offentliga platser brukar österrikare alltid säga hej (Guten Tag eller Grüß Gott) och adjö (Auf Wiedersehen). När man går in i en liten butik, bör man säga “Grüß Gott” till affärsinnehavaren när man går in och “Wiedersehen” när man lämnar (“Auf” är normalt avstängd). Telefonsamtal besvaras vanligtvis genom att säga ditt namn och avslutas med Auf Wiederhören.
 • Namnet Österrike härstammar från ett germanskt ord “austro”, vilket betyder “öst”
 • Wien har den äldsta djurparken i världen, grundad år 1752
 • Den österrikiska flaggan är en av de äldsta nationella flaggorna i världen