En vanlig dag i Grekland. Corona Special

Varje morgon stiger jag upp runt kl. 8. Solen lyser svagt genom fönsterluckorna. Jag går ut i köket och gör mig en kopp kaffe. Mina rumskamrater vaknar långsamt och allt luktar kaffe och frukost. Vi sätter oss ner, har kul och pratar om allt och ingenting. Mellan 10:00 och 11:00 återvänder vi alla till våra rum och slår på våra datorer; nu ska vi hjälpa kunder på vårat egna språk.

Det trevliga med att arbeta hemifrån är att du kan sitta med ditt favoritfilt runt dig och njuta av en kopp kaffe. Samtidigt kan du öppna fönsterluckorna, öppna balkongdörren och följa livet på gatan. Barn som spelar fotboll, människor som går med sina hundar eller grannen som vattnar blommor? kl. 14.00 möts vi igen i köket för lunch. Vanligtvis flyttar vi ut i trädgården, äter och pratar igen om allt och ingenting. Solen skiner. Någon hänger tvätt.

Sen tillbaka under favoritfilten med en kopp kaffe och hjälpa söta kunder. Runt kl. 18-19 är vi klara med jobbet för dagen. Någon väljer att ta en promenad. Någon handlar. Men viktigast av allt är att musiken slås på. Kl. 20-21 gör vi mat tilsammans och äter. Vi tar tur att göra middag och det är ofta internationella rätter, så varje dag får vi leka med smaken.

 

Ibland kommer en vild katt förbi och säger hej? Runt kl 24 slår sig alla till ro och allt är lugnt. Ljudet från staden dämpas och en lugn ro sprider sig över Atens gator. Om man nu ska vara i karantän under covid-19, är det verkligen trevligt att vara det med dessa omständigheter. Flera olika kulturer samlas på ett ställe, och jag får höra och lära så mycket nytt, även bara i tryggheten av mitt hem! Vi retar varandra, håller fester tilsammans och har det kul. Just nu är det förbjudet att gå utanför om du inte skickar ett textmeddelande till staten om vart man ska gå. Men snart kommer myndigheterna att öppna upp Grekland igen. Och då blir det Shopping och badande, kan jag lova dig!

Om du är intresserad av ett jobb utomlands – kolla in vårt urval här: https://jobbutomlands.se/

Bara skicka oss ditt CV, så tar vi kontakt med dig og går igenom allt du behöver veta. Att få ett jobb utomlands har aldrig varit lättare.

Om du vill läsa våra tidigare inlägg om Aten, kolla in våra avsnitt här: https://jobbutomlands.se/blog/

Du är mer än välkommen att kontakta Karl om du vill veta vilka alternativ du har! Ring +47 48421850 eller skicka ett mail: info@jobbutomlands.se (:

Lämna ett svar